Pórázon, de hogyan ha már egyszer a kutya felnőtt?
Barátnőmnek van egy tacsikeveréke. Már nem fiatal, azt hiszem 5-6 éves lehet. Szóval kicsi korában nem szokott hozzá a pórázhoz, mert nagy udvar-kicsi kutya,
nem érezték szükségesnek a sétát. Most viszont a barátnőm szeretne vele pórázon sétálni. Múltkor mikor náluk voltam vittem az én pórázomat gondolván: ,,Mit veszíthetünk?˝
Rátettük és nagyon nem tetszett neki. Csak akkor jött ha húztuk előtte a jutalomfalatot, máskülönben leült és nem
mozdult. Akkor sem ha kicsit húztuk.
Másvalakinek volt már ilyen tapasztalata?
Pórázhoz szoktatás falnőttkorban?
Előre is köszi. =) :-)
Köszi a választ! Segítettél! :-) =)
Azért még más választ is szívesen fogadok.
Semmiképp sem szabad húzni! Persze, hogy ellenkezik, hiszen olyan dolog történik, amit nem ismer, és ahol nem ő irányít.
Rakd rá a pórázt, guggolj le vele szemben, és hívjad kedves szóval, jutalomfalattal. Ha elindul, guggolva hátrálj, és hívjad, dicsérd, stb. A póráz semmiképp se feszüljön meg!
Ha guggolásból, szembe vele megy, fel lehet állni vagy állásból hajolni. Ha úgy is, meg lehet fordulni, és vissza-vissza tekintgetni.
Simán menni fog 1-2 hét alatt is.
Az a lényeg, hogy folyamatosan pozitív megerősítéseket kapjon (dicséret, jutalomfalat), és NE legyen húzkodva!!!
Naponta inkább többször kevesebbet gyakorolj, és csak akkor menjetek utcára, ha már a kertben tökéletesen sétál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!