Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen tanítási módszereket...

Milyen tanítási módszereket ajánlanátok csivavám részére?

Figyelt kérdés

9 hónapos csivavám (hosszúszőrű, kan) tanításával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.

Nem rég került hozzám, nem volt tanítva. Engem már megszokott, de a család többi tagját még mindig megugatja, morog rájuk. Ezzel kapcsolatban nem tudom, hogy mit lehet, vagy lehet-e egyáltalán valamit tenni?! Tudom, hogy nem egy barátkozó fajta a csivava, de azért ez az agresszivitás egy kicsit sok.. A másik kutyánkkal is elég agresszív.. Ezzel kapcsolatban esetleg tapasztalatok, tanácsok, ötletek? Nagyon megköszönném. :)

Másik kérdés:

Szeretném tanítani, akár verseny céljából is (majd meglátom, hogy mennyire lesz nyitott). Már szoktatom a pórázhoz, szépen, kulturáltan sétál, nem állunk meg minden ugató kutyánál, hangos kocsinál, embernél, de ha szólok neki akkor türelmesen vár. Érti a "nem szabad" kifejezést már, meg a szokásosat "gyere","marad". A többi parancs nem igen izgatja, pedig sokat foglalkozok vele.. Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogyan lehetne eredményesen tanítani ezt a fajtát? Vagy esetleg ajánlanátok Békés megyei kutyaiskolát?

A válaszokat előre is köszönöm. :)

2014. jún. 21. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Én csak annyit írok, hogy a csivavát is ugyanúgy kell tanítani/kezelni, mint minden más kutyát! Kellő szigorral és következetességgel! :)
2014. jún. 22. 01:35
 2/4 anonim ***** válasza:

A csivava többnyire domináns fajta, bárki bármit is mond, nehéz természetűek, de könnyen tanulnak, és kell is őket tanítani, mert ha rá van hagyva a h"lyesége, akkor alakul ki az a tipikus utálatos, erőszakos, hisztérikus kategória, ami miatt mindenki agresszív, idegbeteg fajtának skatulyázza be őket.

A legjobb, amit magatokért tehettek, hogy elmész egy kutyasuliba a csivussal. Ott majd egyrészt találkozik más kutyákkal, kicsit szocializálódik, ami valljuk be a legtöbb csivavára bőven ráfér, másrészt pedig ott lesz a kiképző, akitől rengeteg tanácsot tudsz kérni és ő majd speckó feladatokkal fog titeket ellátni.

Amikor az enyém a kezdet kezdetén ugyanezt a morgást produkálta a családtagjaim irányába, én egyszerűen nem támogattam őt ebben. Arrébb álltam tőle, nem voltam neki partner abban, hogy a lábaim mögül hörögjön-morogjon azokra az emberekre, akik a családom, vagy barátaim. Ha felidegesítette magát, nem nyugtatgattam, nem simogattam meg.(hozzá tartozik, hogy idegenekkel nincs gond, ez csak hierarchia hisztéria volt) Leteremtettem a lábáról, folyamatos, határozott "NEM"-mel, és idővel leesett a tantusz számára, hogy nem ő következik utánam abban a bizonyos hierarchia láncban.

Nekünk ennyi elég volt. Kutyája válogatja.

2014. jún. 22. 06:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy a csivava nem egy plüsskutya, ahogy sok ember kezeli és megnyugtatok mindenkit, hogy nem egy plázacica vagyok aki divatból hurcolja a kutyáját kézitáskában talpig rózsaszín ruhába öltöztetve. Naponta órákat foglalkozok vele, amikor csak rám figyelhet és tanítani próbálom(több-kevesebb sikerrel), de ennek ellenére nem nagyon érzem eredményesnek.. Az agressziója sem csillapodik, de nem is bújik a lábam mögé, hanem majdnem megtámadja azt aki épp nem tetszik neki..

Szeretnék vele kutyaiskolába járni, de nem tudom, hogy itt Békés megyében milyen lehetőségek vannak ilyen téren. Milyen árban és heti / napi mennyi időt vesznek igénybe?! Esetleg ha ezzel kapcsolatban tudnátok valamit mondani az nagyon jó lenne :)

2014. jún. 22. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem írtam, hogy plázacica módjára rózsaszín kistáskában viszed a kutyát, azért ilyen.

Nyilván a probléma forrása az, hogy 9 hónapos, nemrég került hozzád. Azaz előtte több, mint valószínű, semmit nem foglalkoztak vele, te pedig bevállaltál egy kamaszodó kutyát, aki szocializálatlan. Másrészt pedig vannak kutyák, akik nehezebben illeszkednek be, időre és erős kézre van szükségük, viszont még időben vagy a megnevelésével.

Szerintem google a te legjobb barátod, ha kutyasulit keresel, de tanácstalan vagy. Sajnos nem azon a környéken lakom, nem tudok választ adni.

Mindenhol másak a tarifák, a foglalkozások hossza, és azok gyakorisága.

Miért nem keresed fel a kedves tenyésztőt, és kérdezed meg, hogy ők eddig milyen módszerrel képezték a kiskutyát?

Valószínű hebegés-habogás lesz a válasz, vagy valami bődületes h"lyeséggel megtört hosszas csend.

2014. jún. 22. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!