Mit tegyek vele, ha alig bír járni?
11,5 éves , alacsony, kis termetű kutyusom van. Mindig nagyon aktív volt, sokat futottunk, játszottunk, sétáltunk, de néhány éve (kb.5-6) egy gerinc probléma miatt lebénult. Akkor orvoshoz jártam vele, és én is gondoztam, felépült hosszú idő után, de azóta már nem bírt úgy szaladni mint régen. Az orvos mondta, h lesz utóhatása, és múltkor mondta, h nagyon öreg már és valószínűleg csontkopása van és el vannak használódva az izületei. Mostanában nagyon sokat alszik és fekszik. Ha sétálunk, látom a hátsó lábain, h remegnek és néha sétálás közben csak úgy összecsuklanak a lábai. Már fél km-t sem bír menni pihenés nélkül. ha megállunk, azonnal leül. Hogyan könnyítsem meg neki a járkálást? vmi kerekeket szereljek a lábára vagy hogyan? :(
köszi
köszi!!!
azt hiszem keresek egy másik orvost és megyek venni neki gyógyszert
Zöldkagyló kivonatot érdemes adni kiegészítésnek.
Ha szeretnél egy profi dokit, írj privátban, szívesen megadom az elérhetőségét, hátha tudna segíteni rajta!
Gerincproblémás, hosszú testű kutyának bénulás után nem adtak táplálékkiegészítő gyógyszert/vitamint???? Jesszusom...
Írtad, hogy nem Magyarországon élsz, nem tudom, ezeket a márkákat külföldön milyen néven forgalmazzák, de a csontproblémákra, kopásokra nagyon jó a PetPhos nevű rágótabletta. Igazából kalciumkiegészítésre főtt tojás héját is ledarálhatod finom porrá, és egy kávéskanálnyit adhatsz naponta az ételéhez.
Az porcaira mindenképpen valami zöldkagyló-kivonatot adj neki. Arthromed kapszulát vagy hasonlót. És mindenképpen valami jó minőségű, prémium tápra válts, mert abban vannak meg a szükséges nyomelemek stb., amik javíthatnak az állapotán.
És még valami: Ha módod van rá, hordd úszni. A vízben való mozgás kevésbé terheli az ízületeit, ugyanakkor megizmosodik tőle. Ha kell, segíts neki, menj be vele a vízbe és gyengéden tartsd meg alulról, míg ő pedálozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!