Ha valaki bejön a kertünkbe és ráeresztem a kutyámat aki tételezzük fel, súlyosabb sérüléseket okoz akkor abból lehet valami baja a kutyának?
Még ha ki van írva, hogy "magánterület" és hogy "kutyával őrzött terület" akkor is kell mellé egy jól átható "vigyázz, a kutya harap" tábla. Ezesetben sem uszíthatsz emberre kutyát, viszont ha a kutya a lekerített kertben tolvajt fog és jól helyben hagyja, akkor is számolhatsz egy jó hosszú procedúrával, aminek a keretében beszélnek az állatorvosotokkal, akár hetekre elkobozzák a kutyát hatósági állatorvosi megfigyelésre, eljárás is indulhat ellenetek, sőt, a sérülés súlyosságától függően akár el is altathatják a kutyát.
Tudom, mert 2 éve végigcsináltam. A munkavizsgás németjucim szépen elkapta a tolvajbácsit, aztán levitte földre (ahogy azt tanulta) és ott tartotta. A tolvaj bácsi ugye hadakozott, a kutynak meg földön kellett tartani, ennek az eredménye egy törött kar meg számos öltés lett a "kedves bácsi" karján.
Én biztonsági kamerás felvétellel tudtam igazolni magam (a betörő azt mondta, a kutya az utcán támadt), mellesleg én hívtam a rendőröket és a mentőt is... Na mindegy, a kutyát 2,5 hétre elkobozták "megfigyelésre", amiből számukra az derült ki, hogy agresszív (megjegyzem, egy néhány négyzetméteres kennelben 26 őrjöngő kutya és a saját szarom társaságában én is lehet morcos lennék). Na mindegy, az a lényeg, hogy nem a kutya a megoldás, hanem a kamera... meg a riasztó. Vagy lemondtok a gyümiről és jótékonykodtok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!