Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha valaki bejön a kertünkbe...

Ha valaki bejön a kertünkbe és ráeresztem a kutyámat aki tételezzük fel, súlyosabb sérüléseket okoz akkor abból lehet valami baja a kutyának?

Figyelt kérdés
Óriási nagy kertünk van (ebből csak egy kicsi rész elkerített, az az udvar és ahol a kutya is van). A másik részen gyümölcs fák vannak végig ültetve, összesen 100 fa. Sokszor van az hogy idegen emberek lejönnek és nyugodtan szedegetik a gyümiket. Azt meg nem is egyszer láttam hogy kisebb kosárral, ládával jöttek és lopták a gyümölcsöket. Persze mire én, vagy az apám odaér addigra nekik rengeteg idejük van elszaladni és ez sikerül is. Viszont a kutyám a kinézethez képest nagyon gyors és ha ráuszítom az emberekre akkor képes támadni, harapni is. Na most ha megint meglátok egy embert hogy lopja a gyümit és kieresztem rá a szélvész kutyámat, az esetleg elkapja és súlyosabban megtépi akkor mi lesz? Már mint azon kívül hogy tuti feljelentés, rendőrség lenne a vége (vagyis gondolom). Elaltathatják, elkobozhatják a kutyámat? Érdemes ráuszítani az emberekre vagy inkább ne tegyem? Ijesztésnek jó hogy mondjuk látom hogy lopják a gyümölcsöt és pórázon kiviszem a kutyát és fenyegetni kezdem őket hogy elengedem?
2014. jún. 17. 13:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Magánember nem uszíthat emberre semmilyen vizsgás kutyát. Még a rendőröknek is csak kosárban dolgozhat a kutya.
2014. jún. 17. 15:11
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Még ha ki van írva, hogy "magánterület" és hogy "kutyával őrzött terület" akkor is kell mellé egy jól átható "vigyázz, a kutya harap" tábla. Ezesetben sem uszíthatsz emberre kutyát, viszont ha a kutya a lekerített kertben tolvajt fog és jól helyben hagyja, akkor is számolhatsz egy jó hosszú procedúrával, aminek a keretében beszélnek az állatorvosotokkal, akár hetekre elkobozzák a kutyát hatósági állatorvosi megfigyelésre, eljárás is indulhat ellenetek, sőt, a sérülés súlyosságától függően akár el is altathatják a kutyát.

Tudom, mert 2 éve végigcsináltam. A munkavizsgás németjucim szépen elkapta a tolvajbácsit, aztán levitte földre (ahogy azt tanulta) és ott tartotta. A tolvaj bácsi ugye hadakozott, a kutynak meg földön kellett tartani, ennek az eredménye egy törött kar meg számos öltés lett a "kedves bácsi" karján.

Én biztonsági kamerás felvétellel tudtam igazolni magam (a betörő azt mondta, a kutya az utcán támadt), mellesleg én hívtam a rendőröket és a mentőt is... Na mindegy, a kutyát 2,5 hétre elkobozták "megfigyelésre", amiből számukra az derült ki, hogy agresszív (megjegyzem, egy néhány négyzetméteres kennelben 26 őrjöngő kutya és a saját szarom társaságában én is lehet morcos lennék). Na mindegy, az a lényeg, hogy nem a kutya a megoldás, hanem a kamera... meg a riasztó. Vagy lemondtok a gyümiről és jótékonykodtok vele.

2014. jún. 17. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!