A kutyám elleni fog az a kérdésem mivel 1 éves nem e fog belehalni?
Hát ez így többszörösen hátrányos. :-(
A kutya nagyon fiatal, ráadásul a testvérétől vemhes. Nagyon nagy az esély rá, hogy nem fogja túlélni a szuka és még nagyobb az esély arra, hogy a kölykök sem lesznek egészségesek (már ha élve születnek)
Már holnap reggel mutasd meg egy állatorvosnak, mondd el a körülményeket (a kutya kora, és a testvérétől vemhes) és beszéld meg vele az ivartalanítást még a szülés előtt.
A műtét is kockázatokkal jár, de még mindig kisebb megterhelés mint a szülés és az esetleges császározás.
(Ne kijáró dokit hívj hozzá, hanem vidd be egy felszerelt rendelőbe, ahol van ultrahang. Igy kiderül, hogy valóban vemhes-e, vagy csak álvemhes)
Most már hiába szapuljátok a kérdezõt, az nem segít a szukán és a kölykein.
Kedves Kérdezõ,
Számíthattál volna rá, hogy a saját testvére is befedezi a szukát, a kutyáknak teljesen mindegy, hogy rokon vagy sem, fajfenntartási ösztönbõl párosodnak.
Sajnos minden esély meg van rá, hogy a szukád nem éli túl az ellést, nagyon fiatal még (mintha egy 12 éves kislánynak kellene szülnie), és az is benne van a pakliban, hogy a kölykök halva születnek, vagy nagy valószínûséggel genetikai rendellenességük lesz. Ha felelõsségteljes gazdi vagy, holnap elviszed a kutyád egy jól felszerelkezett állatorvoshoz legalább egy ultrahangra, hiszen az is lehet, hogy a magzatok már most nem élnek, akkor pedig iszonyatosan nagy veszélyben van a kutyád (hullamérgezés). De az ivartalanítással sem vagy elkésve, a vemhesség bármely szakaszában elvégzik, ezzel megmented a kutyád a megterhelõ elléstõl és kölyökneveléstõl, valamint a késõbb esetlegesen "becsúszò" almoktól. Én mindenképp ezt javasolnám, mindkettõtöknek sokkal könnyebb lenne, még a méhbetegségektõl és emlõdaganattól is megvéded a kutyád. Remélem, jó döntést hozol, ami a kutyádnak is a lehetõ legjobb.
köszönöm már tegnap fel akartam hívni az állatorvost de sajnos nem tudtam elérni
még egyszer köszönöm a válaszaitokat
Köszönöm mindenkinek hogy segítetetek
de mostmár nyugodt vagyok mert a szuka túlélte a kicsik bár 1 meghalt egészségeseknek tünnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!