Mennyi idős kortól lehet rászoktatni a kutyákat a napi
egyszeri főtt/ konzerv kaja evésére?
Fél éves kor után, de ha nagytestű fajtáról, vagy öblösebb mellkasúról (pl. szetter) van szó, amely gyomorcsavarodásra hajlamos, akkor jobb megmaradni a napi kétszeri etetésnél.
2014. jún. 14. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
Akarom mondani: egy éves kor után.
2014. jún. 14. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem egy éves kortól már ehet egyszer, fél éves kortól pedig egy éves korig 2x.Nálunk úgy ment hogy kölyökkorban naponta 3x kapott enni, majd fél éves kortól 2x naponta, most meg 3 éves, de nem tértünk át a napi egyszeri etetésre.Amikor kap enni teljesen megbolondul, nem bírná a napi egyet.
2014. jún. 14. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
Egy éves kor után elég napi egyszer etetni. Mondjuk konzervvel etethetsz ötször is, vágóhídi moslék+víz.
2014. jún. 14. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
konzervel tényleg fölösleges adni tök pénzkidobás az egész. 1-2 konzervet kívéve de azt meg nem fogod megvenni mert kb aranyárban van :D
Főt de inkább nyers kaját egészen kicsit kortól lehet. Amikor ehetnek szilárdat akkor már kaphatják is, érdemes utána nézni a BARF-nak vagy a PREY modelnek
2014. jún. 14. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
szerintem: konzervet soha. "főtt" kaját, ha embereknek főzött maradékról beszélünk, akkor szintén soha. túl sok benne a só, fűszer.
2014. jún. 14. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi, az a baj h nem tudom pontosra belõni a korukat, 3 hete talàlt kutyik,( 2 dvb) keverékek, de kb 4 hònapos kor körül lehetnek, de akkor ezek szerint fõtt kajàval érdemesebb lenne etetni, konzervet kaptak eddig napi 2 -szer 1,5-öt, plusz közte szàraz tàpot.
Hogy érted, hogy közte kaptak szárazat? Egész nap kint van előttük?
Rendszeres legyen az etetés, ne össze-vissza és főleg ne legyen egész nap előttük kaja.
Konzerv mehet a kukába, vagy vegyél jobb minőségű tápot (brit, josera ezek nem olyan drágák, de ezerszer jobb egy darling vagy pedigree szeméttől) Vagy ahogy ajánlották is nyers hús. Megfőzni felesleges plusz meló, és pont a lényeges enzimeket ölöd ki a hőkezeléssel.
Én úgy váltottam a három etetésről, hogy amikor már a délutánit csak piszkálgatta akkor csökkentettük napi kettőre.
2014. jún. 16. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 A kérdező kommentje:
Nem egész nap, hanem egyszer kaptak a 2 kaja közt szàrazat amit meg is ettek akkor egybõl.
És milyen nyers húst javasolsz, te mit szoktàl? még nem hallottam h ne fõzték volna a húst a kutyàknak ezért kìvàncsi vagyok.
Disznón és vaddisznón kívül bármi mehet nyersen (a disznó hús aujeszkyvel lehet fertőzött amit csak hőkezeléssel lehet kinyírni) piacon általában csirke/pulyka/marha szívet szoktam venni, ezek olyan 500-600 ft/kg körül mozognak. De van fb-on egy csomó nyers etetéssel foglalkozó csoport, ahol lehet olcsóbban husihoz jutni, valamint vannak "receptek" ötletek, és egy csomó hasznos információ. Most éppen csincsillával etetek, ennek 300 ft kilója, és mivel hipoallergén, az érzékenyebb kutyák is ehetik.
2014. jún. 17. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: