Miért nem érti meg anyám, hogy ez nem jó a kutyának?
Én kollégiumban lakok jelenleg, így nem megoldható a kutya költöztetése.
Otthon van anyámmal, de amióta ő eteti, folyamatosan hízik el, már nagyon túlsúlyos a kutyám, és anyám nem érti meg, hogy nem szabad ennyit etetni, meg hogy ki kell engedni napközben is az udvarra, mert mozognia KELL.
Hogyan magyarázzam meg neki?
(szeret inni, így leszar mindent, ami körülötte van)
Nyilván ha otthon lehetnék, akkor én csinálnám, de amíg suliba járok(illetve most már nem, de szeptembertől újra), nem tudok kellőképpen figyelni rá.
Tudom, én jól tudom:(
Én mindig viszem sétálni, de egyre kevésbé bírja. És félek, hogy a szívére fog menni lassacskán.
Már próbáltam mindent, ő azt mondja hogy "kiengedi" meg hogy "keveset ad neki vacsorára", de szerintem nem igaz. Nézem, hogy a karton kutyakaja milyen gyorsan fogy el, és akármikor mentem haza, nem láttam még, hogy kint van a kutya.
Én tudom, hogy egyszer kell ennie, de ők mindenből adnak neki, nem is keveset. Jó, lehet, jól él, de a későbbiekben ebből nagy bajok lesznek, főleg, ha rámegy a szívére.
Egyébként nagytestűeknél szokták javasolni a napi 2x étkezést, ami nem azt jelenti, hogy 2 napi adagot esznek 1 nap, hanem elfelezik a napi adagot, és reggel megkapja az egyik felét, este a másikat. A gyomorcsavarodás miatt. Egy nagyon jól bevált állatorvos tanácsára tesz így a barátom, és a kutya mintha jobban is érezné magát, hogy nem terheli le a gyomrát egyszerre az adagja:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!