Egy 4-5 éves kutya így viselkedik?
Az egyik rokonomék hoztak a menhelyről kutyát. Azt mondták ott, hogy kb. 4-5 éves. Ahhoz képest egész nap alszik, ha elmegy valaki mellette épphogy felemeli a fejét aztán alszik tovább ráadásul csupa ősz a pofája. Szerintem megvan inkább 14-15 éves... Valami labrador féleség lehet. A mi 11 éves kutyánk
még játszik és nem is ősz. Képet nem tudok rakni.
Nagyon meleg van, nem mindegyik kutya bírja jól ezt a fülledt, forró levegőt. Ilyenkor szívesebben heverésznek, sziesztáznak. A szőr színe pedig genetikától függ.
De ha nagyon bizonytalanok vagytok, vigyétek el egy másik állatorvoshoz. A fogaiból meg tudja saccolni mennyi idős lehet.
Az a legnagyobb bajod, hogy ősz? Az én kutyám 7 éves és neki is ősz a pofija, képzeld el!
Amúgy meg rohadt meleg van, persze, hogy alszik, illetve gondolom nem foglalkoznak vele annyit, hogy annyira nagyon szeressen ott lenni és ugráljon, játszon.
Nem szabad elvárni egy frissen kihozott kutyától, hogy azonnal játékos legyen. Sok kutyánál beletelik ez jó pár napba, már ha játékos típus egyáltalán, mert az is lehet, hogy soha nem volt lehetősége játszani, emberrel legalábbis. Ezenkívül a kutyák egy része megtörik a menhelyen és idő kell nekik, amíg újra megtanulják élvezni az életet.
Persze az is lehet, hogy csupán a meleg az oka.
Csak azt nem értem, hogy nem figyelték meg a kutyát, mielőtt kihozták? Nem látták, hogy milyen természetű?
Azért mert ősz a pofája, még nem jelenti azt, hogy idős is.
Ismerősöm 6(!) éves rottijának tiszta ősz a feje. Pedig 6 éves valóban. Az meg miért baj, ha nem ugrál föl-alá egykutya egész nap? Vannak mérsékelt vérmérsékletű ebek is, pláne ha megjárta a hadak útját, ő jobban szeret pihenni nap közben. Nem minden felnőtt kutya infantilis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!