Mitől lett ilyen agresszív a kutyám?
9 éves skót juhász szuka kutyám van. A legbarátságosabb kutya, akivel eddig találkoztam, minden gyerek szereti az utcában, még sétálni is póráz nélkül visszük, mert szófogadó, nem bánt senkit.
Az emberekkel továbbra is ilyen barátságos, de mostanában az állatokkal nem. Már 5 éve tartunk napos csibéket/kacsákat, minden tavasszal, szóval hozzá szokhatott már, de idén, az egyik reggelre megette mindet. Valamint, mindig voltak kismacskáink, de pont 2 héttel kacsák után a kismacskát is megölte.
Semmi sem változott az életmódjában, emberekkel továbbra is barátságos, nem értem miért bántja az állatokat? Félek, hogy hamarosan átterjed az emberekre is ez az agressziója. Segítsetek, miért lehet ez?
Köszönöm a válaszokat!
A féltékenységet kizárnám, hiszen mindig van itthon valaki, leginkább a nagyszüleim, így mindig van foglalkozva vele.
A terület védését is kizárnám ,mert eddig nem volt baj ezzel, már fél éves korától szoktatva volt, hogy más állatok is lesznek az udvaron.
Én is az öregedésre gondolok, mert semmi nem változott, semmiben. Általában konzervet és száraz eledelt kap, valamint néha házi kosztot. De ezt 9 éve, tehát ha eddig nem volt, nem tudom miért most jött volna elő a probléma.
Igen, a macskát is megölte,( egy éve még a kismacskákkal aludt) szóval ez után az eset után, meg amit írtatok, nagyon arra jutottam, hogy állatorvoshoz viszem, mert nem akarom, hogy tovább fajuljon.
A falkavezér én vagyok, de mindenkire hallgat, különösen még apukámra. Ha visszahívom jön, a póráz nélküli sétálás is így lehetséges mert szófogadó.
Kivételesen kezes és barátságos kutya eddig nem néztem volna ki ezt belőle, ezért aggódom.
Honnan van a kutya?
Az ideggyengeség ugyanis ritkán, de az időskorral is előjöhet, ilyenkor fokozottabban, sőt. Hozzánk jár egy kb 1000 éves golden aki idős korára a kesztyűs emberekre kezdett haragudni. De megszállott módon, időnként pedig olyan dühkitörései vannak, mintha kicserélték volna. Tehát a dolog éppen nem lehetetlen
Egyébként a ki sétáltat kit kérdésre nem válaszoltál, sem arra, hogy a kismacskák is megevődtek-e.
Nem lehet, hogy kivételesen nem mutattátok be őket a kutyának, nem tisztáztátok, hogy a tieitek?
De írtam, megette a kismacskát, először az évek alatt. És mi sétáltatjuk őt, nem fordítva, nem szegöl ellen. Arra megy amerre mondjuk, ha hívjuk jön, minden rendben, velünk és más emberekkel teljesen barátságos.
Valószínűleg az öregedés lesz az oka, bár ezt még korainak tartom.
De, idén is ugyan úgy ment a "bemutatás", mint eddig, ezért sem értettem, miért történt.
Ezt értem,de ha eddig nem volt féltéken, sőt jól kijött minden állattal és nem történt változás körülötte, akkor nem értem, hogy miért változott hirtelen ilyenné. Mert tényleg hirtelen jött ez az egész, nem voltak jelek.
És attól is tartok, hogy ne terjedjen át állatokról emberekre ez z ellenszenv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!