Hogyan tudom távoltartani a kutyákat a portámtól?
A környékünkön rengeteg kutya van és gyakran portyáznak az otthonom közelében, ami nem csak az állandó ugatás miatt idegesítő, hanem azért is, mert családom van és félek, hogy valamelyik rájuk támad.
Az a probléma a kutyákkal, hogy nem mindegyik kóbor, sokat közülük a felelőtlen gazdáik engednek ki az útra és némelyik olyan agresszív, hogy attól sem riad meg, ha hozzávágok egy követ. Tudom, hogy most sokan szívtelen állatkínzónak gondolnak, de egyszerűen nem tudom máshogy elkergetni őket a portámtól és inkább megdobok egy kutyát, minthogy bántsa valamelyik családtagomat.
Az érdekelne, hogy ismertek-e olyan eszközöket, amivel hatékonyan távol tudom tartani az otthonomtól az utcán portyázó kutyákat? Elsősorban valamilyen ultrahangos eszközre gondolok, csak az a baj, hogy a legtöbb kutya keverék és úgy hallottam, hogy rájuk nem igazán hat. Próbáltam borsot, ecetet, de nem jött be.
Egy olyan eszköz kellene, amivel bármikor el tudom riasztani az állatokat és még a legagresszívabbak ellen is hatásos. Ismertek ilyeneket?
Szerinem meg ebből induljunk ki: "némelyik olyan agresszív, hogy attól sem riad meg, ha hozzávágok egy követ"
Egy támadó kutyát nem hat meg a kődobálás, de egy támadás esetén a kórházból írogatnál. Ha csak az a baj, hogy a kutya ott megy melletted az utcán és esetleg rád néz, akkor hordj magaddal spray-t arra az esetre, ha beléd csimpaszkodna.
Köszönöm a válaszokat. Először is van kerítésünk, de ez nekik nem akadály.
Gondoltam, hogy az ultrahangos cucc csak pénzpazarlás, azt pedig tudom, hogy a zsaruk csak akkor avatkozhatnak be, ha már vér folyik, szóval úgy néz ki, marad a jegyző meg a sintér.
Abban igazad van, hogy nem lehetnek az utcán. De abban meg a kérdező sumákol, hogy a kutyák agresszívak, mert egy agresszív, támadó kutyát egyrészt nem kővel kell dobálni illetve ha valóban támadtak, akkor abból tényleg orvos lenne, másrészt meg valószínűleg semmi nem történne, ha nem dobálná őket kővel. A kutyák ott vannak, ezen nem tud változtatni, hacsak nem vesz a család minden tagjának egy ultrahangos kutyariasztót, már ha működik egyáltalán.
Sok nem kutyás hiszi ám azt, hogy a kutyák agresszívak, csak mert odamennek hozzájuk megszagolni őket, vagy már akkor elkezdenek kapálózni, ha a kutya átmegy az ő oldalukra az utcán. Ilyenkor nincs is jobb, mint kővel megdobálni őket, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!