Miért lettek divatosabbak Magyarországon is a keleti pásztorkutyák (KAU, KÁJ, sarplaninac) a saját pásztorkutyáinknál (Kuvasz, Komondor)?
Azért egy közép ázsiai meg egy komondor között van egy kis (nagy) különbség! Persze nevelés kérdése, hogy milyen kutyává válik!
De a pl a külső...hát azért egy lapon nem lehet említeni a két kutyát!
Nekem a KÁJ-tól szebb a világon sincs!ÉS igen van akinek ez is fontos, hogy milyen a kutya külseje!
Ebben az esetben is igaz...külső megfog...belső megtart!
Senkit nem megbántani akarok de kinek mi az ízlése!
Mégha "divat" is....
Nekem kuvasz-om volt (12 évesen pusztult-el).
Több kérdés is elhangzott itt, amire a válasz egyformán az, hogy az emberek nem gondolkodnak mielőtt kutyát vesznek.
Az nem feltétlenül baj, ha valakit befolyásol a divat, a kutya kinézete, de sosem szabad, hogy ez legyen az első szempont. Sokkal fontosabb a természet, jellem.
Nem azt mondom, hogy nem szabad keleti pásztorkutyákat tartani, csak azt, hogy egy magyar ember, részesítse előnyben a magyar termékeket!!
Igen, a kuvasz is, és a komondor is van olyan kemény, és ősi, mint a kau, a káj, vagy a sarp, csak ők másképp. A komondor pl. fölöslegesen nem fitogtatja az erejét, de ha szükség van rá, olyan vehemenciával támad, hogy az emberben leáll a vérkeringés.:) Én ezt onnan tudom, hogy tapasztaltam, amikor a komondoros ismerősünk mondta, hogy menjek be, nincs bezárva a kapu, közbe ő bement a lakásba. A kutya hátul volt. Kinyitottam a kaput, erre a komondor mind a 80 kilójával, ugatva rohant felém, de amikor szólítottam a nevén, felismert, és a nyakamba ugrott :D
Ha az utolsó mondatodban a kiállításokon a kerítés mellé kikötött őrjöngő kaukról beszélsz, akkor egyetértek. Persze nagyrészt, mint minden viselkedési probléma, a gazda hibája.
Sosem fogok rájönni, hogy miért képesek a jámbor jólnevelt kutyáknak ketrecet vinni az emberek és a gyilkos vadállatokat csak kikötni, mikozben a gazdája épp leissza magát az első bódéban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!