Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » MIlyen gyakran kell fürdetni?...

MIlyen gyakran kell fürdetni? Sima tusfürdővel?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hetes kiskutyám, ma fürdettem meg először az én rózsás tusfürdőmmel. Hetente fürdethetem?
2014. jún. 6. 20:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellett volna megfürdetned, egyrészt mert még csak 8 hetes, másrészt embereknek készített tusfürdővel nem szokás, főleg mert van kutyasampon is. Hetente nem fürdetheted! Egyáltalán, milyen fajta? Kinti kutya?
2014. jún. 6. 20:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
NEM és nehogy többször tusfürdővel. Félévente, maximum kicsit gyakrabban lehet.
2014. jún. 6. 20:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Embereknek készített tusfürdővel nem lehet fürdetni...
2014. jún. 6. 20:49
 4/15 anonim ***** válasza:
62%

Attól függ milyen fajta.

Kistestű társasági kutyákat 1,5-2 havonta kell fürdetni,ettől gyakrabban tilos!!!! max ha sárban,szarban hempereg és indokolt a samponos fürdetés.

Mi 9 hetesen hoztuk el a kutyánkat,de eléggé pisi szaga volt.Mi vártunk azért 2 napot,hogy szokja az új helyet és utána megfürdettük.

Nem semmi baja,hogy most emberi tusfürdővel fürdetted meg de legközelebb csak 1,5-2 hónap múlva.Vagy csak ha már nagyon büdi lesz.

Nálunk sokáig naponta mostuk a popóját,mert mindig kakis volt a hátsója,persze sima vízzel csapattuk le a kaksit :D

Sima vízzel bármikor leöblítheted.De samponos csak indokolt esetben lehet!!!

A sűrű fürdetés,tönkre teszi a bőrét,szőrét!

2014. jún. 6. 20:55
 5/15 A kérdező kommentje:
Németjuhász és egyenlőre lakásban van
2014. jún. 6. 21:00
 6/15 anonim ***** válasza:

20:55 vagyok

Elég lesz 4-5 havonta vagy még ritkábban megfürdetni akkor.

2014. jún. 6. 21:08
 7/15 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor mit csináljak hogy ne legyen büdös?
2014. jún. 6. 21:17
 8/15 anonim ***** válasza:
Csak kutyasamponnal vagy Johnsons-val fürdesd mert a normál sampon/tusfürdő kiszárítja a bőrét és korpásodni fog mint az állat.
2014. jún. 6. 21:27
 9/15 anonim ***** válasza:

A kutyáknak van alapból kutyaszaga.

Az étrend sokat segíthet.Nekem eleve "szagtalan" kutyám van.(Bichon Frise).De olvastam,hogy aki nyersen etet azoknál a kutyaszag ténylég minimális.Én is nyersen etetek,de mivel a bichonoknak alapból még kutyaszaguk sincs,így személyes véleményt erről nem tudok írni.

Ha rendes kaját kap és rendszeresen ki keféled a bundáját akkor szerintem büdös nem nagyon lesz.

2014. jún. 6. 21:42
 10/15 anonim ***** válasza:

Azt hozzá tenném,hogy kölykök sokszor lépnek,fekszenek,ülnek bele saját pisijükbe így a kölykök egy darabig büdik.

De sima vízzel fürdesd meg ilyenkor.

2014. jún. 6. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!