MIlyen gyakran kell fürdetni? Sima tusfürdővel?
Attól függ milyen fajta.
Kistestű társasági kutyákat 1,5-2 havonta kell fürdetni,ettől gyakrabban tilos!!!! max ha sárban,szarban hempereg és indokolt a samponos fürdetés.
Mi 9 hetesen hoztuk el a kutyánkat,de eléggé pisi szaga volt.Mi vártunk azért 2 napot,hogy szokja az új helyet és utána megfürdettük.
Nem semmi baja,hogy most emberi tusfürdővel fürdetted meg de legközelebb csak 1,5-2 hónap múlva.Vagy csak ha már nagyon büdi lesz.
Nálunk sokáig naponta mostuk a popóját,mert mindig kakis volt a hátsója,persze sima vízzel csapattuk le a kaksit :D
Sima vízzel bármikor leöblítheted.De samponos csak indokolt esetben lehet!!!
A sűrű fürdetés,tönkre teszi a bőrét,szőrét!
20:55 vagyok
Elég lesz 4-5 havonta vagy még ritkábban megfürdetni akkor.
A kutyáknak van alapból kutyaszaga.
Az étrend sokat segíthet.Nekem eleve "szagtalan" kutyám van.(Bichon Frise).De olvastam,hogy aki nyersen etet azoknál a kutyaszag ténylég minimális.Én is nyersen etetek,de mivel a bichonoknak alapból még kutyaszaguk sincs,így személyes véleményt erről nem tudok írni.
Ha rendes kaját kap és rendszeresen ki keféled a bundáját akkor szerintem büdös nem nagyon lesz.
Azt hozzá tenném,hogy kölykök sokszor lépnek,fekszenek,ülnek bele saját pisijükbe így a kölykök egy darabig büdik.
De sima vízzel fürdesd meg ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!