Hogyan lehet törzskönyvet szerezni? Aszongya az ismerős, hogy a 100ezres kutyát megkapja tk nélkül 40-ért, de jó, majd szerez tk-t, ha kell. Teljesen lepadlóztam.
Ez a kutya meg a fajta totális semmibevétele...és persze hozzá nem értése.... :o(
A másik, h ma már mit nem tudsz szerezni?? Nyelvvizsga, diploma, személy, útlevél...bármi, miért pont egy tk. lenne akadály, annak aki csalni akar?
Nem a kutyában kell kicserélni vagy belerakni az adott számú chipet, hanem a tk-ra kell ráapplikáni. Biztos kapható chipszám nélkül is vagy van rá valami más megoldás. Mondjuk nem mintha megnézné bárki is, hogy az a chip van-e a kutyában, mint a tk-n...
Amíg a lókereskedő elő tud húzni 10 útlevelet a zsebéből és csak választani kell, melyik legyen a lóé, addig nem hiszem, hogy problémát jelent egy darab papír meg egy chipszám.
Szerintem ma már azért nem olyan egyszerű, mert szigorítottak. Először le kell chipeltetni a kutyát, és erről az állatorvos jegyzőkönyvet készít 2 példányban. A tenyésztő ezzel a jegyzőkönyvvel adhatja le az alombejelentőt és a fajtaklubtól ki is mennek leellenőrizni az almot. Ehhez akkor kellene egy állatorvos, egy "tenyésztő", meg a megrendelő. Hát nem tudom, bevállalnék e ilyet?????
Bár biztos meg lehet valahogy bundázni. Nem tudom, egy állatorvos kockáztatná e az engedélyét????
Meg azt sem hiszem, hogy egy 100 ezres kutyát meg lehet venni 40-ért, mindenki annyiért adja, amennyit ér, és ha 40-et ér, akkor egy papírral sem ér többet.
Lehet túl naiv vagyok.
És az elhullott kutyák törzskönyveivel mi lesz? Szerintem simán meg lehet oldani, hogy rákerüljön egy másik chipszám, de nincs is rá feltétlenül szükség, mert gondolom az egész arra meg, hogy "tk-s szülőktől" származó kölyköket tudjon eladni tk nélkül 20 ezerért, tk-val meg 120 ezerért (persze nem fognak hozzájuk kérni a vevők). Ismeritek a sztorit.
De ha nem is másik kutya tk-ját akarja mutogatni, vesz egy hamisítványt, úgysem tudják a szaporítótól vásárlók, hogy néz ki az eredeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!