Szoktátok becézni a kutyá (i) tokat? Milyen becenevekkel illetitek őket, ha igen?
Én hozzáteszem a nevükhöz a -ke kicsinyítő képzőt.
Más szavakkal is szoktam becézni őket, két kutyám van.
Egyik: Nyuszikutya, Nyuszimudi, Cukimudi, Cuki, Nyuszika, Dagimudi (mert kicsinek duci volt)
Másik: Cicakutya, Cicamudi, Vérmudi, Büdi, Cukimudi, Tekiskuurva (csupa szeretetből), Csigusz
Lolita a kutyusom neve, és egy havanese
Baba, Husi, Hülyegyerek, Loli, Cuki, Bubu
Szóóóóóóval...igen :DD
Nekem 3 van, a nevükből eredően elég jól lehet őket becézni. De azon felül, mikor mi jut épp az eszembe, de általában ezeket használom:
-mackósajt, cucukám, cucumalac, baba, kislány, öreglány, macikám, gyógyegér, kiskutyám, ebek, skacok... :)
40 kg-os "ölebek", szóval néha néznek furcsán az emberek, mikor ezeket meghallják... :)
Kettő van, én is szoktam a nevüket tovább cifrázni de ezeken felül: szuka: cuni, manci, cilamila
kan: p*csi, csóvi (még kis csöpp és olyan vékony a farka mint egy spagetti de az folyton mozgásban van:) )
mindkettő: cucóka, cuci ezekről még én sem tudom mit jelenthetnek :D
Szóval jah, nálunk is van otthon gügyögés de szigorúan csak ha egyedül vagyunk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!