Fajtiszta amerikai stafford terrier?
Fajtisztának fajtiszta, mivel kutya...
Ha van törzskönyve, akkor fajtatiszta. Ha nincs, maximum fajtajellegű keverék.
Ha van törzskönyve akkor 100% hogy fajtatiszta, ha nincs akkor is lehet fajtatiszta, pl. ha megszökött az eredeti gazdájától, új gazdához került...Ilyenkor is lehet fajtatiszta de ezt hagyjuk. :)
Sehonnan sem tudhatod meg ha nincs törzskönyv.Ha nincs törzskönyv akkor fajta jellegű keverék.De szerintem mindegy hogy fajtatiszta-e, vagy nem. :)
Na jó, ez a válasz egy kicsit zavaros. :)
Teljesen be vagytok már zazulva ettől a fajtatiszta, vagy nem fajtatiszta minősítéstől.
Egyetlen fajta megnevezésében sem szerepel, hogy fajtatiszta. Nem fajtatiszta stafi, nem fajtatiszta puli, stb.
Mi van akkor, ha B törzskönyvet kap a kutya? Ránézésre adják. Megfelel-e a fajta leírásának, vagy sem? Ha megkapja a B törzskönyvet , mindjárt fajtatiszta lesz? Mert van törzskönyve?
Ha a kutyád olyan, amilyennek a stafikat leírják a fajtaismertetőben, akkor stafid van. Simán stafid. Nem fajtatiszta, nem fajta jellegű keverék.
Mi miatt szükséges neked megállapítani, fajtatiszta-e a kutyád? Több ennivalót adsz neki akkor? Vagy drágább nyakörvet teszel rá?
Mintha B törzskönyvet csak úgy utána dobnák minden olyan kutyának, amiben van valami jelleg...Ha jól tudom, csak olyan fajtáknál adják ki, amelyek egyedszáma olyan alacsony, hogy úgy kell összevadászni a őket. Attól sem lesz egyébként egyenértékű a kutya a törzskönyves kutyákkal, ezért is nevezik B-nek, hiszen a származása nem igazolt, találomra örökíthet bármit.
Én nem tudom, miért próbálják egyesek körmükszakadtáig bizonyítani, hogy ami hasonlít egy fajtára, az fajtatiszta. Ennyi erővel a szaporítós kuták fele mind fajtatiszta, tenyésztésbe vehető példány? Olyan gyakran szöknek meg tk-s kutyák, hogy nagy az esély rá, hogy legyen neki, de soha senki ne olvassa le a chipet, és ézne utána, hogy erre rájöjjön?
Kérdező: onnan tudod meg, hogy ha kölyökként vetted a kutyát és nem adtak hozzá törzskönyvet, akkor nem fajtatiszta. Ha esetleg találtad az utcán és volt benne chip, annak utánajársz és megtudod, hogy az-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!