De még mások is írjanak,akiknek esetleg már van tapasztalatuk is!
Köszi :)
Szia!
Én is épp golden kiskutya után nézelődtem az elmúlt hetekben. Nekem nagyon elnyerte ez a kennel a tetszésemet, ezért személyesen is elmentünk megnézni. Hosszasan elbeszélgettünk és nagyon szimpatikus volt a tulajdonos. Egy idősebb szuka kutyájuk van, akivel rendszeresen dolgozik (vadászat, munkaversenyek, sőt aktív mentőkutya) azért terveznek most almot, mert utánpótlást szeretne. Nagyon lelkiismeretesen csinálja, minden szűrési és vizsgapapír rendben volt, pár kiállítási eredménye is van a kutyának, de inkább munka. Leendő apuka erdőskerti kennelből van. A kölyköket is inkább munkacélra ajánlja, nem kiállításra. (ezt ki is hangsúlyozta) Amúgy a szuka kutyától elájultam :) intelligens, barátságos, nyugodt,okos, szép, arany színű... igazi golden! Én egy ilyen lelkiismeretes gazditól szívesebben vásárolok kutyát, mint egy olyantól aki egyszerre 2-3 almot, 20 kiskutyát nevel egyszerre. (Tudom, hogy valakinek az tenyésztő).
Amúgy a Golden retriever honlapján ellenőrizni tudod, melyik kutyának vannak rendben a papírjai. Ide csak azok a kutyák kerülnek fel, amelyek megkapták a tenyésztési engedélyt, vagyis minden betegségre szűrve vannak és rendelkeznek a vizsgákkal. [link]
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!