Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ausztriába vinni a kutyát...

Ausztriába vinni a kutyát kocsival?

Figyelt kérdés
Mik kellenek hozzá hogy egy kis termetű yorkshire terrier kutyát ki lehessen vinni Ausztriába? Van oltási könyve és chip is található benne

2014. máj. 31. 14:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Oltási könyv (érvényes oltással), állatútlevél. Én rendszeresen járok ki a kutyámmal Ausztriába, előfordult már, hogy megállítottak a rendőrök, és kérték az oltási könyvvel együtt az útlevelet is mindig.
2014. máj. 31. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Mi az h oltásival együtt az útlevelet. Ez képzavar, mert onnantól h útlevele van nincs oltásija, mert az útlevélbe vezetik be az oltásokat és a dátumokat, valamint a chipszámot és a tulajdonos adatait.

Kérdező: legyen érvényes veszettség elleni oltása, valamint útlevele. Ennyi. Chipje már van.

2014. máj. 31. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát az én kutyámnak oltási könyve és útlevele is van. :D És mind a kettőbe vezeti az orvos az oltásokat.
2014. jún. 1. 10:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Arra kíváncsi vagyok hogyan, mert egy oltóanyagon egy matrica van, amit be kell ragasztani, ha útlevele van akkor oda, ha csak oltásija, akkor oda, hogy hitelesítve legyen h megkapta az adott oltóanyagot és az sorszám alapján visszakereshető legyen. Két helyre nem lehet egy matricát ragasztani. Illetve beírni be lehet az oltásiba kézzel, de teljesen felesleges mert nem hiteles. Le lehet pecsételni, de visszaellenőrizhetetlen. Tehát most vagy a dokid hülye, és ezt nem tudja, vagy már nem akarod beismerni, h nem teljesen fedi a valóságot amit mondtál, mert az ciki lenne. De az ilyenre nem tudom miért van szükség, mert csak félrevezetnek másokat vele.
2014. jún. 1. 17:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát, nekem a dokim azt mondta, hogy legyen meg mind a kettő, mert ha véletlenül az útlevelet elhagyom valahol, az oltási könyvvel bizonyítható, hogy meg van az érvényes oltás, így nem kell újra beoltatni a kutyát hogy kitudjam állítatni újra az útlevelet. Az oltási könyv van egyébként matricázva, az útlevélbe pedig a matrica helyére be van írva a gyártó, és a vakcina neve a sorszámmal együtt. Ezért is viszem magammal az oltási könyvet is mindig, és azzal együtt adom oda, mert beírva tudom, hogy nem hiteles. Nem hazudok, bizonyítani is tudnám, de nem hinném, hogy ezen az oldalon bárkinek bármit is bizonygatnom kellene. :)
2014. jún. 1. 20:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Erre ott van a petvetdata, ahova elméletileg vezetnie kéne a dokinak h mikor oltotta a kutyát, plusz a saját számítógépén a saját rendszere. Másrészt ebből sokkal nagyobb kalamajka lehet egyszer, ha nem olyan rendőrrel találkozol, vagy ha esetleg más országba is akarsz utazni mint a szomszédos. Én biztos h az útlevelet matricáztatnám ilyen esetben.
2014. jún. 1. 23:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Engem az erdekelne h azon felul h van passport es chip, hogyan kell utaztatni? Kutyabiztonsagi ov? Kennel? 2 kozepes kutyussal utazom majd ausztrian at nemetbe. Mi a szabalyos modja? Koszi!
2014. jún. 3. 18:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Erre nincs szabály. Ám biztonságosabb boxban utaztatni. A legbiztonságosabb ha az autó épített fémketrec, ha nincs rá lehetőség akkor műanyag box. A biztonsági öv és a lábnál utaztatás nem a legjobb, de nem szólnak érte.

(és nem állom meg bocs...olyan nincs h németbe...Németországba vagy a németekhez)

2014. jún. 3. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!