Kutya ásás probléma :S Help?!
Van egy angol cocker spániel kutyánk, nemrég töltötte az 1 évét. Eddig semmi komolyabb, visszatérő probléma nem volt vele, de most rákapott a virágok kigyomlálására :S.
2 nap leforgás alatt 3x ásta fel a virágokat. Hiába kaptuk rajta és kapta meg a büntetését , be is zártuk nap közben a kenneljébe(amit amúgy nem szoktunk) érte, de nem okul belőle. Most már nem tudom mit lehetne kezdeni vele, lassan nem maradt virág amit kiásson :/ Máskor is szokott ásni, a ház oldalánál 1-1 gödröt, de az különösebben nem zavart, ha jól tudom a kutyák szeretnek ásni. De a virágokat nem azért ültettem, hogy tönkretegye.
Mi lehetne a megoldás, tanítani lehet valahogy, hogy ne tegyen ilyet? Vagy hallottam valami kutyariasztó sprayről is, azt ha valaki használta mennyire hatásos?
Hogy büntettétek?
Én sehol nem hagyom őket ásni, mert ha egyszer lehet, lehet többször is.
1 évesen a kutyád javában kamaszodik, ilyenkor van a legnagyobb szükség a nevelésre.
Mennyit mozgatod/fárasztod (fizikailag, szellemileg) naponta?
Azt azért nem árt, ha tudod, hogy a spanciknak óriási mozgásigényük van, vadászkutyák, tehát különösen fontos a mozgás és a fegyelem.
Nekem vizslám van. Ha ásni kezd másnap nagyobb sétát kap, mert az ásás egyik oka, hogy sok a fölösleges energia
Tavasszal, ősszel szezonja van az ásásnak, mert mindenféle izék mennek a föld alá telelni, illetve jönnek elő.
Ha a virágok frissen voltak ültetve, akkor lehet, hogy az érdekelte mit rejtettetek alájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!