Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány hónapos koráig kell a...

Noon kérdése:

Hány hónapos koráig kell a kiskutyának tejet forralni?

Figyelt kérdés
Van egy lassan 2 hónapos kis németjuhász kutyám. Az állatorvos azt mondta, hogy már ehet tápot, meg csontot, de sajnos arról nem világosított föl, hogy hány hónapos koráig kell neki forralt tejet adni. Már inkább vizet iszik, de van mikor kiköveteli a tejet is. A válaszokat előre is köszönöm :)

2014. máj. 26. 21:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

kecsketejet nyugodtan ihat, azt tenyésztők is szokták adni tejpótlásnak az újszülőtt kiskutyáknak is. én is adtam a kiskutyáimnak, soha nem ment a hasuk tőle, pedig nem is forraltam (viszont saját kecskéktől való tej volt, magam fejtem, tehát biztos voltam benne, hogy nem fertőződött semmivel).

a csontot furcsállom én is, inkább adj neki teljesértékű tápot, vagy olvass utána a nyersetetésnek (BARF, PREY) és etess aszerint, akár kecsketejjel kiegészítve.

2014. máj. 27. 09:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem kell neki semmilyen tej 8 hetes kutyus ehet nyugodtan szárazat nincs már szuksége a tejre mindem ami kell neki benne van a tápban.Hasmenést is okoz .Ha áztatva adod neki a tápot vizzel áztasd és legyen elötte viz mindig.Adhatsz neki langyos huslevest husival ,répával.Csontot ne adj neki ,föleg ne olyat ami szilánkosan törik pl csirkecombcsont stb.Késöbb majd rágcsálhat velös csontot vagy csirkenyakat.
2014. máj. 27. 10:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom egyikőtök se látott még olyan kutyát, amit nem hajt meg a tej. Ha a kérdező kutyája is ilyen, akkor miért is nem kaphat tejet?
2014. máj. 27. 11:02
 14/15 anonim ***** válasza:

A kecsketejjel nincs gond. Ha nem pasztörizálva veszed hanem farmról akkor jó, hogy felforralod, az ilyen tejet élete végéig forralni kell (sőt igazából az embernek sem árt ha forralás után issza csak meg).

Majdnem 2 hónapos akkor 6-7 hetes még csak ugye?

Áztathatod neki a tápot még nyugodtan, a kemény tápszemeket nem fogja tudni elrágni és hajlamos lesz az egyben lenyelésre. Lassan majd elkezdheted csökkenteni a mennyiséget és 10 hetes korára nyugodtan elhagyhatod a tejet, csak mindig legyen előtte friss ivóvíz.

A fogkövek miatt ne aggódj, a tejfogakon nem jelentkeznek és mire jelentkezne már régen kihullottak azok a fogacskák.

2014. máj. 27. 11:05
 15/15 Akiteki ***** válasza:
100%

Újszülött kutyának is adtam kecsketejet, sosem forraltam.

De egy "lassan" 2 hónapos kölyöknek édeskevés a tej. Főleg egy nagyra növő, problémás fajtának. Minőségi táp kellene vagy - ahogy írták - nyers etetés.

2014. máj. 27. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!