Kistestű kutya nem tartható kint?
Tudom, hogy mindenhol ezt írják, bár falun sok helyen ezt nem tartják be, ennek ellenére én nem szeretném kínozni a kutyám.
Az lenne a kérdésem, hogy ha nekünk van egy nagyobb méretű, teljesen zárt teraszunk (kutyaajtóval), amin belül van egy szigetelt kutyaház, és igazából a kintlét csak addig szólna, míg dolgozunk, így sem javasolt a kistestű kutya kint tartása?
Van egy border collienk, ő teljesen jól érzi így magát, de tervben van egy második kutyus is aki bishon, shih-tzu vagy jack russel lenne mert párommal ezeket a fajtákat részesítjük még előnyben, de azt sem szeretném ha a kutyának rossz lenne, így ha a fentiek alapján sem megoldható, akkor lemondunk róla és keresünk egy etéren masszívabb fajtát.
Szerintem zárt teraszon, szigetelt kutyaházzal és egy másik kutya mellett nem lesz baja.
Ráadásul "csak addig, amíg dolgoztok" szerintem simán el lesz baj nélkül.
Köszönöm a válaszokat.
Esetleg tudok olyan kisebb termetű kutyát (legalábbis a bordernél kisebbet) aminek még megfelelnének a fenti körülmények?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!