Labradort vagy Cane corsot vegyek?
Tudom ég és föld a két kutya!
Előző kutyám egy doberman volt aki 8éve korában ment el (2hónapja) és most szeretnék egy új kutyust. Ez a két fajta ami között nem tudok dönteni. Szerintem értek a kutyákhoz a dobermanom is nagyon okos és szófogadó volt (póráz nélkül láb mellett sétált, a 101 kutyatrükk c. könyvből tudott vagy 30 trükköt, kutyasuliba jártam vele és nagyon jól szocializált volt.)
Azt mondják a labrador a világon a legkedveltebb kutya és nekem is nagyon tetszik de nem tudok választani.
Kinti és benti kutya lenne szabadon mozoghatna kint és bent, napi szinten vinném sétálni 1-1,5 órára pluszba a kertbe is sokat tudnék vele játszani. 3 házzal lejjebb lakik egy kutyasulis csaj aki rendszeresen járna hozzám.
Picit azért "tartok" a cane corsotól, hogy túl nagy falat lenne.. de a dobival is megbírkóztam.. szerinted?
Nem lehet így ráhúzni egy egyénre a fajtát... adott fajtán belül is hatalmas eltérések lehetnek. Ha a kérdező kifogott egy normális nyugodt megadó könnyen gátolja dokit akkor igenis nagy falat lehet egy corso.
El kell dönteni h mire kell a kutya és aszerint dönteni. Labik között is vannak eltérések. Ég és föld egy munka labiknál meg egy show vonalas is.
Ha értesz a kutyákhoz, akkor itt csak szubjektív válaszokat kaphatsz, mivel kezelni, ahogy leírtad, tudod Őket :D
Én személy szerint nem szeretem a lbikat, mert minden második embernek az van (vagy valami labrador keverék) és nekem már túl tucat. A Cane corso szerintem sokkal egyedibb. Nagyon tetszik a kiállása és az ereje, amit sugároz :) Inkább megfordulok egy ilyen kutya után, mint egy Labrador után...de hát kinek mi számít :D
Én Labrador mániás vagyok, és a Cane Corso-kat annyira nem kedvelem, szóval én is a Labit mondanám. Ez csak a személyes véleményem, nyilván elfogult vagyok.
Szerintem olvass utána mindkét fajtának, és azt válaszd, amelyiket jobban el tudod képzelni az életedben. Tényleg ég és föld a két fajta. Ha családi kutyát akarsz akkor Labi, ha viszont házőrzőt akkor Cane Corso. Egy Labi nem fogja őrizni a házat, viszont egy Cane Corso-ból vállhat nagyszerű családi kutya is ha megfelelően van szocializálva, és nevelve. (Mivel írtad, hogy tudna hozzátok járni kutyasulis, nem hiszem, hogy sok akadálya lenne.) Választásodba azt is vedd bele, hogy szeretnél-e vele sportolni? Mert erre is inkább a Labrador az alkalmas. A világ egyik legokosabb kutyája, míg a Cane Corso annyira nem könnyű eset, nem annyira gyerekjáték tanítani, de mivel nem kezdő vagy ezért gondolom könnyebben megbírkóznál, mint akinek még nem volt kutyája.
Hasonlítsd össze a szempontokat és amelyik jobban megfelel azt válaszd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!