Helyesen járt ez az állatorvos szerintetek?
Munkatársam mesélte tegnap, hogy el kellett altatni a kutyájukat, mert epilepsziás rohamot kapott, és nem reagált a doki egyik gyógyszerére sem. Fél éves volt a kutya, és hiába kapott gyógyszert, nem hagyta abba a rohamot.
Tőlem kérdezte, hogy ez agyi betegség-e? Mondtam, hogy nem, hanem idegrendszeri, és simán örökölhette. De nagyon furcsának tartottam az esetet, mert ilyenkor az állatorvosnak nem terápiát kellene alkalmaznia? Ahelyett hogy rögtön elaltatja? Olvastam, hogy szinte tünetmentessé lehet tenni az epilepsziát, pl nyers etetéssel. De persze ezt már inkább nem mondtam neki, mert így is nagyon padlón volt lelkileg.
Szerintetek?
Ez egy kutya. Az embernél csinálunk terápiát, de egy állatnál, főleg ami nemhogy vmi homeopátiás "etesd nyershússal" próbálkozásra (attól egyébként mindenféle betegséget, élősködőt összeszed), de komoly gyógyszerekre sem reagál, annál szvsz tökéletesen érthető hogy nem hagytk tovább kínlódni a szerencsétlent.
PS: az agy az idegrendszer része.
#1: Minek okoskodsz bele olyanba, amihez nem értesz?
#2: Szerintem szaporított kutya, szóval a tenyésztő nem játszik... De az helyénvaló, hogy egymás után bead a kutyának, teszem azt vagy 5 féle gyógyszert és a végén elaltatja? Meg a gazdát se tájékoztatja semmiről.
Az epilepszia nagyon sok formában jelentkezik, sok kutya évekig tünetmentes megfelelő gyógyszerrel kezelve, sok kutya már az első nagyrohamba belehal :(
Hála Istennek nem ismerek egy epilepsziás kutyát sem az ismerőseim körében. Egy viszont volt, még évekkel ezelőtt. Egy szaporítótól vásárolt mopsz, 4 évesen jött elő nála, és egy hét alatt eljutottak odáig, hogy a kutyának óránként voltak nagyrohamai :( Őt is el kellett altatni.
Valószínűleg jól döntött az állatorvos, de ez sosem fog már kiderülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!