Melyik kenneltől, kitől érdeklődjek?
Figyelt kérdés
Majd valamikor(lehet évek múlva csak) szeretnék kutyát (első lenne). Olvastam, hogy egy groenendael nem olyan domináns, könnyen tanítható és jelenleg örülnék ha a kutyám egyben a "futótársam" is lenne és ők nagy mozgásigényűek.
Olvasom a kutyás könyveket, meg innen is igyekszem tanulgatni a kutyatartásról, nevelésről és olvastam ,hogy vannak akik már évekkel a kutya megvétele előtt felveszik a kapcsolatot a tenyésztővel. Én is szívesen tennék így de szeretném megkérdezni előtte hogy ki mit tapasztalt,melyik a legjobb kennel, kik lennének nyitottak ha írnék nekik így, hogy még nem aktuális,de tanulni szeretnék róluk és az árakat költségeket is megtudakolhatnám, hogy meddig kell még spórolni:)) előre is köszi
2014. máj. 18. 00:20
1/7 anonim válasza:
Először is néz szét az összes weboldalon és akinek a munkája, kutyái tetszenek akkor vagy írj rá email-ben vagy nézd meg, hogy nincs-e rajta FB-n és ott érdeklődj. Beléphetsz FB-n a fajta csoportjába is.
2/7 anonim válasza:
Ha beírod a keresőbe,hogy groenendael / belga juhászkutya kennelek,tudsz nézelődni a magyarországi,de akár a külföldi kennelek közt is-időd pedig erre,mint a tenger,hogy a neked megfelelő típusú kutyát tenyésztő kennelre rátalálj.:) Amire mindenképp figyelj oda,az az,hogy a kutyák legyenek szűrve örökletes betegségekre,illetve nem árt az sem,ha van egy pár kiállításon,munkában stb elért eredményük,továbbá a kutyák szépek,típusosak. A tenyésztő bemutatkozását is érdemes olvasni,mit tart fontosnak a kutyáinál (jellem,küllem,munkakészség,egészség),vannak-e céljai a tenyésztésben,mindig különböző párosításokat használ-e,ilyesmi. Az ára egyébként 150.000 ft körül reális,de persze ez attól is függhet,hogy csak hobbi célra,mondjuk a kocogáshoz szeretnél-e majd kutyát,vagy akár kiállítási,tenyésztési terveid is vannak-e vele (utóbbi esetben többe kerülhet egy ígéretes kölyök). Sajnos nekem személyes tapasztalatom nincsen a hazai gröni tenyésztőkkel,de ha a fentiek alapján keresgélsz,remélhetőleg sikerül az ideális kennelt megtalálni.:)
3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:) amúgy hobbi célra kéne. akkor a legfontosabb tényező az egészség legyen igaz? amúgy itt valaki azt írta hogy ő nem hallott róla hogy ennél a fajtánál is olcsóbban adnák hobbi célra a kutyust... még ezekben a dolgokban nem vagyok jártas:)de az argentin dogoknál olvastam,hogy színhiba miatt sokkal olcsóbb lehet stb...
2014. máj. 18. 20:59
4/7 anonim válasza:
Színhiba miatt olcsóbb ,de azért nem adják a hobbira szántat olcsón mert lehet, hogy aztán nem is hobbira lesz hanem tenyésztésre is melléje.
5/7 A kérdező kommentje:
de hát nincs ilyen ivartalanítási kötelezettség a szerződésben ha hobbi célra veszem? vagy ez nem mindenkinél van így? és amúgy akinél így van az lehet hogy vállalja hogy ő megcsinálja vagy ez nem jellemző?
2014. máj. 19. 11:44
6/7 anonim válasza:
Egy gröninek azért kevés lesz a futkosás, azt remélem, sejted :) Elég intelligens fajta, szellemi kihívásra is szüksége van.
7/7 A kérdező kommentje:
jaa persze utánaolvastam meg alap a kutyasuli és tényleg jó sokat foglalkoznék vele minden téren...de sajnos még nincs itt az idő:/
2014. máj. 22. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!