Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lassú felfogású a kutya, mit...

Lassú felfogású a kutya, mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves német juhászom, aki hihetetlenül bamba :) Imádom, de sajnos rá pont, hogy nem igaz az, hogy a német juhászok intelligensek..

Igazából lehet, hogy az lehet a baj, hogy nem nagyon foglalkoztam vele kölyökkorától, mert mikor megkaptam még kicsi voltam úgymond hozzá. Most, hogy próbálom trenírozni vagy kérek tőle valamit (pl, mondom, hogy menj kicsit arrébb, vagy maradj), akkor mintha nem is mondtam volna semmit. Vagy a másik variáció, hogy mindenhova néz csak rám nem :D. Egy ideig vicces, aztán felhúzom magam, holott tudom, hogy nem kellene.

Sajnos jutalomfalattal nem lehet motiválni, mert a száraztápot is ímmel-ámmal eszi meg. Abszolút nem érdekli a kaja. A labdáját imádja, olyannyira, hogy eldobni el kell neki, vissza is hozza, de odaadni már nem adja, így ezzel sem lehet jutalmazni.

Mit kellene tennem? A kutya egyszerűen nem tanítható? Vagy egyre gyorsabb lesz a felfogása, ha sokat foglalkozom vele?

2014. máj. 16. 22:00
1 2
 11/11 zsuzsabazsa ***** válasza:
60%
Az a baj, hogy nem ismeri a szavak értelmét, így nem is fogja tudni, hogy mit kívánsz tőle. Vidd el őt kutyaiskolába, hogy téged és a kutyádat is megtanítsák. A kutyának szoknia kell a szavakat és, hogy mit jelentenek. Hiába mondod azt a kutyádnak, hogy feküdjön le, ha nem ismeri a szó jelentését és a ráhatást amivel lefekteted.
2014. máj. 17. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!