Orijen vagy Acana?
Sajna úgy tűnik az eddig próbált tápok egyike sem válik be a kutyámnak igazán és ez a kettő az utolsók közé tartozik, amiket még nem próbáltunk és viszonylag jónak tűnnek.
Csak a csirke és gabonamentes verziók érdekelnek. A kutyám elég érzékeny gyomrú, 200-250 grammnál több kajától általában enyhe hasmenése volt. Csak olyan tápok váltak eddig be valamennyire, amelyeknek magas a fehérje és zsírtartalma, a többitől fénytelen lett a szőre és lefogyott, ha többet adtam ment a hasa.
Van értelme a drágább Orijent kipróbálni vagy jó annyira az Acana, hogy azzal kezdhetem? Ha nem válik be, kipróbálom a másikat is, de már ennek is elég borsos ára van, még a legolcsóbb helyeken is. Mekkora különbség van a kettő között? Kinek melyik változat vált be (márkán belül is)?
Szőrre-bőrre milyen hatással voltak? Fogkő mennyi lett tőlük?
Házikosztosok, nyersen etetők véleményét köszönöm, de nem szeretném hallani, ha lenne lehetőségem, így etetnék, de nincs.
"Csak olyan tápok váltak eddig be valamennyire, amelyeknek magas a fehérje és zsírtartalma, a többitől fénytelen lett a szőre és lefogyott, ha többet adtam ment a hasa."
Ha csak ezt veszem alapul, akkor az Orijen. ált. magasabb a fehérjetartalma.
Amúgy az Acana és az Orijen ugyan az a cég, tehát mennyiségbeli különbségek vannak, de minőségben hasonlítanak (bár nem ugyanaz).
Köszönöm az eddig válaszokat!
Igen, tudom, hogy az Orijen erősebb, csak nem tudom, hogy ér -e ez ennyit. Kicsit nehezemre esik elhinni, hogy annyival több benne a hús, gondolom máshonnan is jöhet az a plusz fehérje. Ezért érdekelnének még tapasztalatok.
Na- pont az acana és az orijen az a két táp,ami vagy nagyon bejön, vagy totálisan nem - hasmenéstől a bélgyulladásig minden előfordulhat..
Mi orijen adultot etetünk már 4 éve,és szép a szőr,kevés a végtermék tőle. Az ivartalanítás után kicsit magára szedett,vissza kellett venni az adagból,azóta ok. Egy kissé érzékeny gyomrú (ezért kaukázusi kefír jár a táphoz),igaz kölyökkorában is orijent evett..majd mást,de az nem jött be. Visszaálláskor acana pacificát kapott pár hónapig,az is elég jó volt,de most még elégedettebbek vagyunk (szőr szebb).Fogkő- inkább lepedék-, az van,de csontot kap néha ez ellen (nekünk kicsik a szemcsék,szinte nem is rágja..)
Szóval nagyon fontos a lassú, fokozatos átállás-minimum 2-3 héten keresztül a régi táppal keverve.
Ajánlom az orijen ill az acana oldalán a fórumot, sokat lehet belőle tanulni, ha visszaolvasod a kérdéseket,válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!