Kölyök kutyákat hány hetes kortól lehet etetni, és mivel? És hogy lehet nekik viszonylag rövid időn belül gazdát találni?
Mielőtt kapnám a köveket: örököltem őket. Pontosabban a házat, ahol laknak. És fogalmam sincs, mihez kezdjek velük, ennyire kis kutyákkal még nem volt dolgom.
Jelenleg 4 hetesek, az anyjuk már csontsovány. :(
Mikortól próbálhatom etetni őket? Milyen gyakorisággal, és mivel? Tejet úgy tudom, nem kaphatnak. Minőségi, alutasakos kutyaeledelre nincs pénzem, ahogy chipeztetésre, ivartalanításra, és oltásra sem... Már a felnőtt kutyák megfelelő ellátása is megterhelő anyagilag, még nekik is gazdát kellene találnunk, de egy alom kölyök, szégyen-nem szégyen már nem nagyon fér bele, csak ha olcsón meg tudom oldani az etetésüket, de akkor is csak átmenetileg.
Na meg gyakorlatban sem lesz egyszerű naponta 3-szor elmenni megetetni őket.
De az anyakutyát meg nagyon sajnálom. :(
Lakóhelyemen menhely nincs, a környékbeli menhelyek tele, csak saját városukban befogott kutyákat fogadnak.
Mit lehet tenni ilyenkor, hogy a kutyáknak jó legyen?
Kedves Kérdező!
Elnézést csak szeretném megkérdezni mi a helyzet a kiskutyákkal? Abban a cipőben járok mint te és gondoltam megírom neked én hogyan oldom meg az étkezést.
Már ha még aktuális.
Minden piacon van kutyaeledeles és náluk szoktam venni kukoricapelyhet, zab pelyhet ilyesmit.
A rendes henteseknél meg el kell mesélni a szörnyű helyzetet és figyeld meg előkerülnek, nyesedékek, darabolt farhát, pecsenye csirkecomb a amin van egy kis farhátrész és ezért lényegesebben olcsóbb mint a csirkecomb amit kiránt az ember. Van sokminden amit ingyen ideadnak.
Van amiért 100ft fizetek/kg és ezekből csinálok húslevest kukoricadarával vagy pörköltet rizzsel stb.....
Hidd el falják és ez a legegészségesebb nekik.
Semmi bajuk nem lesz tőle és ezt az állatorvos is megmondja.
A főttétel a legjobb nekik.
Ezekbe az olcsó izékbe a csuda tudja mi van.
Van az auchanba itt ott dög olcsó kenőmájas 500gr-os kiszerelésbe és azt is össze lehet keverni főtt rizzsel.
Nálunk ezek mennek. Ki is csattannak az erőtől és egészségtől. A mamakutya nálunk is sovány. Sokszor adja a finom falatjait a kiskutyáknak de a doki azt mondja hogy, össze fogja szedni magát és ez nálatok is biztos így lesz.
A gazdikeresés az a katasztrófa. Nálunk 8 kiskutya született és 3 hónap alatt csupán 2 nek sikerült gazdit szerezni.
Ez nagyon rossz állapot.
Mindenfelé hirdetem. Olx, jófogás, kiskutya.hu, gazdit keresek.hu és még egy csomó ingyenes oldalon de nagyon nem akar menni.
Ezzel nem tudom hogyan leszünk.
Ha van kérdésed esetleg keress nyugodtan.
Biztos ránk fér a tapasztalat csere vagy valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!