Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha szereznék egy dobermannt,...

Ha szereznék egy dobermannt, esetleg rotweilert, nem kellene SOHA félnem az utcára kimenni ha mellettem lenne? Miért? Te ismersz olyan épeszű embert aki egy ilyen kutya közelébe mer menni?

Figyelt kérdés

Bár nem lakok ezeken a helyeken, de sokszor hallom, hogy Budapesten, meg gondolom minden városban vannak olyan utcák, ahova egyedül jobb nem bemenni, mert nem biztos, hogy a lábadon jössz ki.

Amin röhögtem, hogy sok utcába a rendőrség(igen pisztollyal a derekukon) nem mernek bemenni és inkább a TEK-et hívják ki!

Ne nevettessetek már emberek...

Láttam egy videót, jó lehet sosem lesz ilyen a kutyám, mert az már profi szerintem kommandós kutya, de a dobermann póráz nélkül HÁTRÁLVA követte a sétáló gazdáját, akit a Dobi mögött kullogó gazfickó követte őket, és ahogy megemelte a kezét a fickó hogy üssőn a kutya ugrott és elkapta a kezét! :D:D:D

Hát mondjátok meg nem hihetetlen??? :D

Ha szereznék egy kutyát, esetleg dobermannt, rotweilert, ezek örző-védő kutyák. És elolvasnék minden könyvet, vinném iskolába, utána öv képzés, akkor nem kellene sose félnem bemenni egy ilyen utcába?

Nem akarok úgy élni, hogy több száz métereket kelljen kerülnöm, mert "ja, itt megkéselnek, ha bemegyek egyedül!"

Ha lenne mellettem egy dobi, ki merne nekem oda nyomni a torkomhoz egy rugós bicskát?

Ismersz olyan épeszű embert, aki lőfegyver nélkül megmer közelíteni egy örző-védő képzésben részesített rotweilert, dobermannt?

Mert szerintem mindenki összefossa magát, ha egy doberman ugrik az arcába, és egy láncos póráz és egy 18 éves srác próbálja visszafogni hogy ne tépje le az arcát!! Csak úgy mondom...

Szóljatok ha nem így van! Kíváncsi vagyok a szakértői véleményetekre, tapasztalataitokra!

Minden választ fogadok, esetleg videót, sztorit!

:)

18/F

2014. máj. 15. 20:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Hetente fel fogom tenni te idióta! :D:D:D
2014. máj. 16. 09:23
 12/13 anonim ***** válasza:
77%
Ember, te frankón paranoid vagy. 23 éves vékony csaj vagyok a városomban a cigánysorra jártam tanítani, aztán mégsem késeltek/ erőszakoltak/ gyilkoltak meg. Pedig aki környéki, tudja jól mi az a 'mésztelep'. Nem kell ahhoz kutya, hogy ne raboljanak ki. Kell egy határozott kiállás, és kész. Ha meg téged néztek ki, mert ott virít a Rolex a karodon, akkor cseszheted a kutyát, 2-3 sukár legény elintézi egy szempillantás alatt.
2014. máj. 16. 09:40
 13/13 Imola Ágnes ***** válasza:
88%

Egy kutya nem fog megvédeni mindentől. Bulizni például nem viszed magaddal, ahogyan egyetemre, vagy munkába sem. Onnan is haza kell jútni valahogy. Nekem rotim van, és igen ha velem van, és ha gond lenne, megvédene, bár nyilván egy fegyverrel ő sem tudna mit kezdeni. Azt meg lehet tanítani, hogy ne kelljen felhergelni ahhoz, hogy támadjon. DE, ahhoz, hogy idáig jússon sok sok dolog kellett:

-megfelelő szocializáció (hogy minden környezetben nyugodtan viselkedjen, és ne támadjon vaktában)

- tökéletes alapkiképzés (hogy minden parancsnak tökéletesen engedelmeskedjen)

- tökéletes falaksorrend (az utcán rád hagyatkozik, neked kell figyelned, veszély esetén neked kell elhárítani azt, és ő csak 2 alkalommal lép akcióba: vagy ha te parancsot adsz neki, vagy ha megtámadnak).

A probléma ott kezdődik, hogy ehhez szintén kell 3 dolog:

-megfelelő vérmérsékletű, minőségi kutya

-megfelelő, határozott és tapasztalt gazda

-megfelelő kiképző.

Ha a felsoroltakból bármi is hiányzik, akkor nem hogy nem fog megvédeni, hanem neked vagy másoknak (nem támadóknak) is okozhat sérülést.

2014. máj. 16. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!