Kutyapelenkára hogyan szoktassam rá a kutyusomat?
13 hetes kutyusom nem akar a pelenkára wc-ni !
Ha kiviszem kint elvégzi a dolgát , ezzel nincs is baj , de ha nem vagyok itthon akkor viszont minden felé wc-ik ... ha lerakom a pelenkát akkor csak szétrágja , 1000 db-ra , és szét szórja a lakásban :S
Hogyan szoktassam rá ??
Köszönöm a válaszokat előre is !
A pelenkának addig van értelme amíg nem lehet levinni (mondjuk mert nincsenek oltásai)...utána már csak összezavarod vele a kutyát. A szobatisztaságnál a kutya számára a feladat megérteni, hogy kint lehet, bent nem...Azzal hogy bent is lehet megkevered az egészet. Egy 13 hetes kutyusnak már ki kell bírnia 6-8 órát, persze ha mellette legalább napi 3-4 alkalommal leviszik.
Szerintem hagyd a pelus dolgot.
Én is úgy csináltam,hogy felitattam vele egy pisit,érezte a kutyus a pelenkán a pisiszagot,és odament ezekután:D a nagydolognál pedig ugy csináltam,hogy egy picike darabot rátettem a pelusra:)
az én 10 hetes westiem már szobatiszta...mármint ugy értve,hogy a lakásban már a pelusra pisilkakil,de a kinti wc-zést még nem próbáltuk,mert nincs meg minden oltása...
amúgy 5órát simán kibir az én kutyusom..tegnap voltunk egy hosszabb úton kocsival,és nem pisilt:) pedig ott volt a pelus...ahogy hazaértünk,letettem,és már szaladt pisilni:D
megfelelő szoktatás és elegendő napi séta mellett de! kibír 6-8 órát.
a kutya nem úgy fejlődik mint az ember. Mire megtanulja szabályozni a testhőmérsékletét, addigra tudja szabályozni a teste összes többi funkcióját is...kivéve szervi baj esetén.
Ha megtanulja hogy reggel van séta utána délután és este akkor ki fogja bírni. Ez kb. 2 hét.
Szóval elviekben nagyon is lehetséges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!