Hogyan szokták csinálni ezt a kutyáknál?
Tehát pároztatásnál a kan kutyásnak, odaadok egy kiskutyát a pároztatásé cserébe, vagy egy kiskutya árát.
hát a kan kutyás az kiskutyát, kért. de a kiskutyára nekem rá kell költenem 10.000Ft-ot 8 hetes koráig, és akkor azt úgy adom oda hogy ráköltöttem 10 ezret, vagy az állatorvosi költségeket fizettessem ki a kan kutyással?
Tehát a kiskutya ára 40.000FT
de amúgy én az interneten 10.000FT-é látom meghirdetve a fedeztetést. tehát én eladhatnám a kiskutyát 40.000FT-é és abból odaadnék a kan kutyásnak 10.000-ret és akkor vna 30 ezrem még. de ha odaadom a kiskutyát akkor így elbukok 30 ezret, plussz még rá kell költenem 10.000FT-ot. tehát akkor 40.000FT minuszom van ha odaadok egy kiskutyát úgy hogy be van oltva, és féreghajtva.
szerintetek? hogy működik ez a dolog?
Ezen ne gondolkodj. Inkább ivartalaníttass. Nem játszom az állatvédőt, nem okoskodok, neked meg a kutyádnak akarok jót!
Nem tudom, hol nézted ezt a hirdetést, de a neten (olx, expressz és társaik) általában nem fajtatiszta, csak fajtajellegű keverékeket raknak fel, és azokat akarják pároztatni. Mit gondolsz, miért épp kiskutyát kért? Nyilván nem véletlen...
A kiskutyákat törvényesen chippel, 4 oltással, és 2 féregtelenítéssel kell eladni, plusz törzskönyvvel, ha a szülők is azok. Nem tudom, milyen fajta kutyust akarsz pároztatni, és a kutyus, amit kinéztél, illetve a tiéd mennyi idős, de nem javaslom ezt. Ha mindenáron pároztatni szeretnéd, mert a szukád annyira kiemelkedő valamiben, akkor inkább egy tenyésztővel beszélj.
Ja, és még nem beszéltünk a szűrések áráról. Mindenféle betegsége szűrni kell a kutyákat, hogy kizárt az alomban született kiskutyák esetleges bajait.
LOL...kutyák életéről van szó te nyomorult,te meg itt matekozgatsz.
Egy alom felnevelése alsó hangon 100 ezer ft.NEM TÍZ.SZÁZ.
Kell a szukádnak tenyészszemle,a fajtára jellemző betegségek negatív szűrési eredménye,törzskönyv...Fedeztetés előtt herpesz oltás (ez már 10 ezer)ha vemhesült kell neki még 1 herpesz oltás (szintén 10 ezer,tehát már 20 ezernél járunk)
Kell neki vemhes/szoptatós táp (15ezer) 3x ultrahangos vizsgálat (6ezer) elletőláda (15ezer)ellésnél ha nincs komplikáció,akkor fellélegezhetsz,ha van és császározni kell,akkor kutya testtömegétől függően 20-60 ezer ft a császár.Kölyök: 2 hetes kortól 2 hetente féreghajtás (400ft/kölyök/alkalom)
6 hetesen első oltás (3500ft/kölyök)
8 hetesen második oltás (4500ft/kölyök) ha itt megy gazdához,akkor chip(KÖTELEZŐ! 3500ft/kölyök)
Ha nem megy még mind gazdához,akkor 10 hetesen még 1 oltás (4500ft/kölyök)
12 hetesen veszettségi oltás (5000Ft/kölyök)
És itt már ígyis úgyis köteelző a chip (3500ft)
EZ bőven több,mint 100 ezer ft.
Mellesleg,ne szaporíts,a kutyatenyésztést tanulja az ember,nem összerak két egyformának tűnő kutyát,azt majd lesz valami.Mellesleg biztos,hogy teli van occsóé' az összes hirdetőportál a te "fajtatiszta" kutyáddal is,akik nem kellenek senkinek,még ingyen se.
Ne szaporíts inkább évek múlva tenyész :)
Járj el kiállításra Pl most vasárnap lesz a Népligetben és tanulj
Egy kutyára kell oltás,chip,megfelelő táp ami már kis kutyánként 20-30.000ft
"nem azt írtam hogy egy alomra 10.000 megy rá. hanem hogy egy kutyára megy rá 10.000FT"
"Egy alom felnevelése alsó hangon 100 ezer ft.NEM TÍZ.SZÁZ. " az ha mondjuk hat kölyökkel számolok akkor is 15 ezer.. és még az oltások chipezés nincs is benne, max csak az ellésig a dolog
A fedeztetésért járó kölyök bizony a te kontódra lesz féreg hajtva, etetve, oltva, chipezve, stb. Te a többi kölyök árával lényegesen többet fogsz bevételként kapni.
Az interneten látott tízezres fedeztetés nem biztos, hogy az általad kinézett kannál is annyi lenne.
Általában kölyökért fedeztetéskor józanul úgy kell számolnod a "hasznodat", mintha 1 kölyökkel kevesebb született volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!