Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyv Tulajdonosa?

Törzskönyv Tulajdonosa?

Figyelt kérdés
Származhat nekem hátrányom abból ha a vásárolni kívánt kutyus törzskönyve a tenyésztő nevén lesz? Kiállításokra vinni majd később fedeztetni szeretné. A chip az én nevemen lenne.

2014. máj. 11. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Veszel egy kutyát, ami papíron nem a tied? Hát, te tudod..
2014. máj. 11. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
írjatok szerződést és pontosan határozzátok meg a tenyésztő jogait és kötelezettségeit a későbbiekben, ha jól írjátok meg a szerződést akkor semmi hátrányod nem lesz. PL: hogy veletek megbeszéli ha kiállításokra nevezi, meghatározzátok hány almot hozhat le tőle, pontosítjátok a kutya lakhelyét hogy az engedéjetek nélkül nem viheti el stb, üljetek le és beszéljétek meg.
2014. máj. 11. 14:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen. Ő is mondta hogy szerződést is fogunk írni. Köszönöm
2014. máj. 11. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

szia!

A törzskönyvet írasd át nevedre. Ennyi.

2014. máj. 11. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

egyenlőre az én kutyám is a tenyésztő nevén van.. (olcsóbb a kiállítás mert ő meoe tag, mondjuk az előny)

Ha van szerződés és a chip a te neveden van akkor nincs ezzel gáz

2014. máj. 11. 16:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem gáz. Az enyém is egyelőre a tenyésztő nevén van, mert ő amúgy is MEOE tag, fizeti a tagsági díjat. Mondta, hogy nyugodtan maradhat a nevén, ha nem akarjuk ezt a plusz kiadást. Több kutya is az ő nevén maradt. De van szerződés, hogy az enyém a kutya, chip adataiban az én nevem szerepel, oltási könyvben is, stb.
2014. máj. 11. 16:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket :) Mindenképp írunk szerződést
2014. máj. 11. 17:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"A törzskönyvet írasd át nevedre. Ennyi."

Aha, csak ahhoz kell egy tulajdonosváltási igazolás, amit az előző tulajdonos aláír. Ebben az esetben viszont az előző tulajdonos megmondta, hogy a törzskönyv nem lesz átíratva. Ennyi.

2014. máj. 11. 20:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Én sem írattam át, számomra semmi jelentősége nincs. Chip a nevemen van oltásiban is én vagyok stb. Kiállításra nem akartam menni, mivel ivartalan már nem is fogok így nekem tök nyolc.
2014. máj. 12. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!