Távolsági buszon lehet kutyát szállítani?
Szegedről szeretném vinni pestre a kölyök kutyámat. 9 Hetes. Szegeden sokat lenne egyedül, mert szüleim nem tudnak vele lenni. Egyetemista vagyok pesten és június elejéig vannak vizsgáim, szóval körülbelül egy hónapot kellene pesten töltenie a kiskutyának, de itt tudnék vele foglalkozni és nem lenne egyedül.
Nagy trauma lenne neki egyszer ez az út?(180km)
Szerintetek baj hogy egy hónapot pesten tölt, aztán szegeden élünk?
olyan durva vizsgáim nincsenek,nem kell sokat tanulnom csak itt kell lennem pesten. Tulajdonképpen sok időm lenne itt a kutyára és foglalkoznék vele.
Csak ettől a hosszú úttól félek, meg attól hogy 2hetet itt lakik pesten utána meg hazaköltözködés szegedre, hogy nem nagy trauma ez neki?
Nem hiszem, hogy nagy trauma lenne.
Gondolj bele egy kiskutya, nagyon sokat alszik. Ha ölbe tudod szállítani, kutya szállító kosárkába, vagy esetleg dobozba, akkor a távolsági buszon nem lesz gond. Tény, egyél be enni és innivalót is, hogy ha esetleg közbe megéhezne, megszomjazna, akkor bármikor ihasson vagy ehessen.
Tudom, hogy nincs bele szólásom, de én a vonatot javasolnám, hiszen egyszerűbb (számomra) utazni, ha fülkébe tudsz ülni, akkor akár az egész úton előfordulhat, hogy ketten lesztek a kutyussal.
Szerintem jegyet váltani nem kell neki, mert még kicsi és a kézbe foglalja a helyet el, de kérdezd meg a jegykiadót.
( Én annak idején kismacskát vittem Halasról Szegedre busszal, egyetemre. Még az elején jól elvolt, majd a lakótársaimat zavarni kezdte, és vissza kellett juttatnom Halasra.
Trauma nem lenne neki. 3 dolog amivel jó ha tisztában vagy: a buszra nem köteles felengedni a sofőr (ez a saját döntése, benne van a szabályzatban), vonaton kell rá jegyet venned (bármekkora), kb a diákjegy felébe kerül a kutyajegy. Szájkosarat vigyél magaddal, ha kötekedne a kalauz rá tudd tenni.
Jó ha vízen kívül van nálad valami nasi is a kutyának.
Sokat utazok kutyákkal, de kisebb távon. A bicikli tárolós részbe szoktam beülni, ott kisebb a 'forgalom'
A mi kiskutyánk is 9 hetes, és az én tapasztalataim (sokat utaztatjuk szegényt):
-Az 1. alkalommal hányt a buszozástól, de azóta nem
-Eddig csak egy sofőrnél kellett fizetni 200 forintot
-Egy sofőr nem akarta felengedni póráz és szájkosár hiányában, de amikor beletettük a táskájába, felengedte
-Hiába kiskutya, nem alszik sokat a buszon, mert egész úton figyel, és minden áron át akar menni az üvegen :D
Szerintem vidd magaddal mindig, ha nem tudod másra hagyni, nem lesz gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!