HOGYAN lehet megtanítani a rottweilernek, hogy kihez legyen barátságos, kihez ne, mikor kapcsoljon védelmező üzemmódba, mikor ne?
Azt írják a szakkönyvekben, és mondják a tv-ben a rotiról, hogy ezt meg kell neki tanítani minden esetben. De azt egyik sem fejti ki, hogy hogyan csináljam... Nyilván, ha ti nem tudjátok, akkor a kutyakiképzőtől fogom megkérdezni. :)
De kérlek valamit próbáljatok rá válaszolni..
Már csak ez az egy dolog amit nem tudok, ha kapok elég információt, teljesen fel leszek készülve a kutyára!!:)
Kérlek segítsetek, előre is nagyon köszönöm! :)
Hát ennél több kell egy rotihoz. Komplexen kell érteni a kutya működését,nem darabonként kicsípni 1-1 parancsszót.
Menjetek kutyaiskolába az elejétől kezdve,ott megtanítanak TÉGED,hogyan kell kutyát nevelni.
Amit te szeretnél,ahhoz egy ŐV képzés kell,de azt csak alap engedelmességi után lehet csinálni.
Már ismerem a fajtát, csak még olvasggatok róla a biztonság kedvévért.
Egyébként köszönöm.. 10 évig volt már kutyám. Én is neveltem.:)
Nem parancsszókat nézek, hanem magát a fajta jellegét, viselkedését tanulmányoztam, és a neten mondták egy videóba ezt. De ezekszerint csak alap engedelmességi után. Szóval a kutyakiképző meg fogja mondani, hogy hogyan kell azt csinálni?
Az alap engedelmesség a vezényszavak igaz?:)
(pl ül,fekszik,lábhoz,gyere ide,állj stb)
"Az alap engedelmesség a vezényszavak igaz?:)"
Nem, bárhogy is vigyorogsz a végén. :)
Az alap engedelmesség az, hogy a kutyát minden körülmények között tudod kontrollálni. Ennek persze része jónéhány vezényszó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!