Van olyan, hogy egy kutya alapvetően ugatósabb fajta, és sokkal inkább hangokkal kommunikál? Hogyan lehetne szabályozni az ugatását, akkor, ha nem vagyok vele? Bővebben lent.
Kicsit félreérthetően írtam, ő eddig is benti kutya volt, csak kertes házban laktunk. Attól nem félek, hogy rombolna bent, mert eddig sem tette, csak éppen ott nem zavarta a szomszédokat az ugatás, főleg azért, mert szinte minden háznál kutya volt. De tudom, hogy emeletes házban ez azért más, ott vannak a szomszédok...
Igyekszem majd minél inkább lefárasztani mielőtt magára hagyom, a költözéskor pedig pár napot otthon leszek vele, hogy szokja a helyet.
Azt szerintetek meg tudja tanulni, hogy egy-két ugatás után mindig csendben maradjon? Lehet, hogy eleve nem lesz probléma, mert a kertes házaknál szinte mindenhol volt kutya és úgymond egymást is hergelték az ugatásra...
Köszi Akumi! A flakonos megoldást már sokszor hallottam, ki fogom próbálni. Egyébként ha megugat valamit/valakit, akkor mindig rászólunk, nem ösztönözzük arra, hogy folytassa.
Játéknál pedig tényleg egy-egy vakkantás van, bár tény, hogy ezt soha nem tiltottuk neki...
Az ugatásgátló nyakörv az, ami elektromos? Ilyen drasztikus megoldást nem akarok azért, akkor már inkább flakonozunk itthon, hónap végén fogunk költözni, tudom, hogy ez sem sok idő, de hátha sikerül egy kis változást elérni.
Nem feltétlenül elektromos, van olyan is, ami valami citromos löttyöt spriccel a kutya arcába. Alapvetően nem vagyok a híve én sem, úgyhogy nem néztem utána, de nektek lehet, hogy hasznos lenne.
Amúgy a jól beállított elektromos sem igazán "drasztikus", nem villamosszék, csak kicsit odacsíp a kutyának, hogy vegye észre magát :)
Nekünk például a kinti pofázós kutyánk, aki minden hangra pattan, ha elhozom lakásba csendbe van. Ha ajtó előtt mennek, illetve hangoskodnak vagy valaki becsapja az ajtót vakkantanak,de nem pofáznak. Ennyit egy szomszédnak is tűrnie kell majd, mert egy tv idegesítőbb tud lenni, mint ilyen féle ugatás.
Amikor otthon vagy vele az első napokban, csinálj úgy, mintha elmennél, felöltözöl és kimész. Aztán csinálsz hangokat. Mondjuk dübögsz egy kicsit, korlátot kopogtatsz, hozzátok bekopogsz és hallgatózol. Amennyiben úgy véled, hogy sok már, akkor kintről rászólsz vagy bemész. Sokszor megérzik, ha már az ajtó előtt vagyunk lehet teljesen ki kell menni a házból, kulccsal visszamenni,nem kapuzárral, felcsengetni stb. A teljes ugatásról nem szoktatnám le, mert jelezzen csak ne egy fél óráig.
Nekem bevált, bár van amikor többet ugatnak. Van amikor direkt kulccsal nyitjuk lent az ajtót és hallom hogy már sokat ugatnak és direkt bekopogunk és hasonlók. Olyankor megint rászólás, szidás és csendesebbek.
Új helyen ő is megtanulhatja könnyedén az új szokásokat. Általában az addig csendes kutyák szoktak új helyen bestresszelni, szorongani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!