Egy kb.35-40 kg. -os labrador-vizsla keverék kutya meddig él?
Ki tudja...Annyi minden számít. Etetés, mozgatás, biztonságos kutyatartás, a magával hozott génkészlet, stb.
A várható időtartam 10-től talán 16-ig. A vizslák elég sok évet megélnek.
Nekem így leírás alapján eléggé elhízottnak tűnik, tehát túl sokáig nem igen fog élni...
Alap esetben meg nehéz megmondani, mert sok mindentől függ.
Az enyém is labi-vizsla keverék, fekete, fiú, ivaros. Most kb.8 éves. Hatalmas kertünk van, annyit fut, amennyit akar, sokszor visszük magunkkal is sétálni.Kap enni száraz tápot, és maradékot is. Ő is kb.ilyen súlyú, de egyáltalán nem elhízott,saját maga szabályozza, mennyit eszik. Remélem még nagyon sokáig lesz velünk, imádjuk, ő is családtag.
Miért tetted fel a kérdést?
A fekete kutyás válaszolónak...bocsi,de 8 évesen még ivaros,már egy rizikófaktor,hogy simán elpusztulhat valamilyen ivarszervi megbetegedésben...A maradék egyáltalán nem tesz jót neki,a hatalmas kert a kutyának hatalmas börtön,sétáltatni kell meg foglalkozni vele,túrázni stb.
A kutya magának nem szabályozza mennyit eszik,az az ember feladata,ezért hízik el a legtöbb kutya.
A kutya előtt nem lehet 0-24 ételt hagyni,napi 2x kell etetni és friss víz legyen előtte.
A kérdezőnek:
Addig él,ameddig egészségesen tartod.
Életet meghosszabbító dolgok:
-Helyes,egészséges táplálkozás (nem maradék,nem konzerv,nem darling táp...)
-Jó gének
-Ivartalanítás
-Korához,energiájához mért megfelelő mozgás,NEM CSAK A KERTBEN
-Folyamatos orvosi ellenőrzés,ha nincs is konkrét betegség,félévente érdemes egy általános állapotfelmérést csináltatni
-Megfelelő bolha-kullancs elleni védekezés
Hát bizony az én kutyám maga szabályozza az étkezését, ha hiszed, ha nem. Mindig van előtte száraz táp és víz, de este mindig kap főtt ételt (jellemzően zöldséges-tésztás far-hát, főzve, illetve maradékok)Azt pedig írtam, hogy sokszor visszük magunkkal, tehát nem csak a kert a mozgáshelye.
Ivaros- az állatorvosok véleménye is megosztott.(azt elismerem, hogy többen vannak az ivartalanítás mellett-és főleg a pénztárcájuk mellett) Régen hány kutyát ivartalanítottak csak úgy?
Ne hozzuk már ide,hogy régen mi volt...Régen rabszolgák is voltak...Meg halálbüntetés...Elvileg mostanra "modern" kort élünk,amibe beletartozik a felelős állattartás.
Az pedig a kutya és a gazda szemszögéből is tartalmazza az ivartalanítást.
Olvassatok utána,miért is fontos,ha nem is más miatt,de bizony a kutya életét meghosszabbíthatja...
Az étel magának szabályzása pedig nem túl hasznos,ebből szokott válogatás lenni,meg ételféltés,meg a falkavezérség mint olyan,teljes megtagadása.
A gazda adja az ételt,az étel jutalom,(persze nem az,de a kutyának ezt kell éreznie) nem alanyi jogon jár,mert akkor igencsak visszaesik a tekintélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!