Árthat a kutyámnak az egyoldalú táplálkozás?
Annyira nem vagyok benne a témában, de ha hajlamos bélproblémákra, akkor szerintem az a jó, ha a bevált tápot eszi és nem váltogatod neki.
Esetleg a BARF etetést lehetne kipróbálni, ott lehet válogatni, hogy milyen húst kap, melyiket hogy emészti, stb, de ki kell tapasztalni, hogy mi válik be.
Alapvetően egyébként is megoszlanak a vélemények. Sokak szerint nem szabad váltogatni a tápot, míg mások szerint jobb a változatos táplálkozás. Én magam még nem igazán tudtam eldönteni, hogy melyik jobb, de szerintem ez kutyafüggő is.
nyers húsra hogy reagál? próbáltad? sok emésztési gondot megold, ha visszatérsz a kutya természetes táplálékához, ami a hús: fehérje és zsír. nem növények, szénhidrátok, keményítők.
nálunk bevált, azóta farhát, tepertőnek való háj, pulyka-, libanyak, csirkeláb, marhacsülök a menü. persze minden nap mást, más elosztásban.
Nem árt,mivel van egy bevált.
Viszont ajánlom a BARF étrendet, az én 12 éves kutyám is hajlamos a bélgyulladásra nekünk az Acana jött be egy darabig,aztán attól is bélgyulladása lett.Miért nem tudom.
Amióta BARFozok azóta nem volt semmi ilyen jellegű problémánk :) Júniusban lesz 1 éve,hogy elkezdtem vele ezt az étrendet.
A változatosság csak az embernek lényeges.. aragadozó állatok is csupán pár zsákmányállatot váltogatnak egész életükben,az sem túl változatos -már évezredek óta.
A legnagyobb probléma szerintem, - lásd acanás eset előttem- hogy hosszú éveken keresztül nem tudják garantálni ugyanazt a beltartalmat a tápgyártók valamit mindig változtatnak ("újítanak,korszerűsítenek"- az aktuális divat szerint)...
Ahogy a többiek is ajánlották már, a BARF vagy PREY etetés lehet még megoldás számotokra. És akkor nem kell aggódnod a változatosság miatt sem,megoldódik egyből és egészségesebb is lesz a kutyus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!