Ezek a kutyafajták milyen sportban jók?
Nem is konkrétan arra gondolok hogy melyikben jók, hanem arra hogy melyiket lehet vele űzni hobbi szinten, vagy is hogy nem viszem versenyre, de kezdő szinten birok vele pl. aglityzni. :)
A kutyafajták:
Német dog
Argentin dog
Labrador retriever
Vadkacsavadász retriever
Nagy svájci pásztorkutya
Weimari vizsla
Landseer
Szamojéd
Német juhászkutya
A válaszokat előre is köszönöm, és mindenkinek megy a zöld pacsi! :)
A dogok semmire.
Retriverek: nem jók sportra.
Weimari vizsla: az csak engedéllyel és vizsgával tartható. de amúgy sem jók.
Nagy svájci pásztorkutya: túl lusta az sem jó.
Landseer: nem jó.
Szamojéd: az szánhúzó.
Német juhász jók.
Főként a border colliek, uszkár (törpe),egyes terrierek.
2.nak
Weimari vizsla engedéllyel???? :O Ezt honnan veszed??
Konkrétan 2 is van a környéken,tenyésztőtől,semmi engedély nem kell hozzájuk.
Pitbullhoz nem kell engedély de egy vizslához igen,ne nevettess..
Landseer-em van, imád agilityzni ( kutyasuliba kipróbáltam vele) viszont nagyon ritkán havonta ha egyszer megyek csak vele mert félek, hogy csípő problémái lesznek. Elvégeztetem a szűrést neki diszpláziára és azután meglátom, hogy mennyire terhelhetem. Nagyon ügyes és meg is dicsértek mert nem tudták elképzelni, hogy egy ekkora kutya ilyenre képes. Egyszerűen imádja csinálni, a vérében van a játszás és az ugrálás. Természetesen mindent mértékkel és meg kell jól figyelni a szülők és egyéb rokonok szűréseit nehogy problémát okozzon. Máskülönben szeret frizbizni. Dog dancing-et nem próbáltam még, de nagyon okos 4 hónaposan már tudta az alapokat ( séta, behívás ... ) Jah és nézd meg ezt a videót: ( igaz nem landseer de sokkal édesebb dog dancing-e mint a megszokott kutyák és a landseer-t is simán betaníthatod.:
https://www.youtube.com/watch?v=ZChqmn4v1BM
Ezen pedig megnézheted milyen okosak a landseerok:
Nagyon sokféle kutyát néztél ki. Én a sportot lehet elég tágan értelmezem, de én ezekre gondolok: agility, flyball, mantrailing, nyomkövetés, ÖV, obedience, dog-dancing, canicross, bikejöring, frisbee, vadászat, terelés, súlyhúzás - vannak mások is, de hazánkban leginkább ezek érhetőek el
Német dog: mantrailing, nyomkövetés, obedience
Argentin dog: szerintem a terelésen és a vadászaton kívól mindre alkalmas, de a komoly együttműködést igénylő sportokra (mint az agility) szerintem egy kezdőnek nehéz
Labrador retriver: súlyhúzáson és terelésen kívül mindenre
Vadkacsavadász retriver: súlyhúzáson és terelésen kívül mindenre
Nagy svájci pásztorkutya: obedience, mantrailing, nyomkövetés, ÖV, canicross
Weimari vizsla: súlyhúzáson és terelésen kívül mindenre
Landseer: obedience, mantrailing, nyomkövetés
Szamojéd: canicross, bikejöring, mantrailing, nyomkövetés (+szánhúzás - nem hobbi típusú sport, vagy megszállott vagy, vagy nem csinálod)
Német juhász: súlyhúzáson, terelésen és vadászaton kívül minden - amennyiben nem tök kiállítási vonalú a kutya, mert ebben az esetben a nagy mértékben lejtő hát miatt az ugrálós sportok szerintem kilőve (+IPO)
Ugye mint láthatod, a mantrailing és a nyomkövetés az adu ász, azt minden kutya tudja hobbi szinten csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!