Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Idős kutyám mostanában csak...

Idős kutyám mostanában csak járkál a lakásban, köröz, mindenhova bemegy ahova nem szokott, néha megáll és tanácstalanul néz maga elé, minta akinek fogalma sincs hol van. Mi lehet ez a viselkedés?

Figyelt kérdés
Vissza szoktam vinni a fekhelyére, hátha azt keresi, de megy tovább. Kajáját is sokszor megtalálja nem nagyon eszik, csak este, vizébe is belebotlik iszik aztán megy körözni megint. Tudom hogy már rossz a látása hallása, de attól még nem értem hogy feleslegesen miért járkál össze-vissza.
2014. ápr. 30. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes lenne elvinni egy állatorvoshoz, és alaposan kivizsgáltatni, vérvétellel egybekötve.

De ahogy Te is írtad, idős kutya, lehet, hogy kezd szenilis lenni, ahogy ez az idős embereknél is előfordul. De mindenképpen utána kellene járni, mi az oka ennek.

2014. ápr. 30. 14:31
 2/7 Bozsikrisz ***** válasza:
72%
Nem kaphatott agyvérzést?
2014. ápr. 30. 14:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez valamilyen központi idegrendszeri gond jele. Mindenképpen vizsgáltasd ki.
2014. ápr. 30. 14:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy az előttem lévő írta...

Nekünk is ezt csinálta a 15 éves bobtailunk, az orvos már nem sokat tudott vele csinálni. EL kell fogadni ezt az időskori állapotot, sajnos.

2014. ápr. 30. 15:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A demenciának vannak ilyen tünetei, idős kutyáknál nem ritka.
2014. ápr. 30. 23:09
 6/7 mekka válasza:
Esetleg idegrendszert károsító méreg nem került a szervezetébe?
2014. júl. 27. 13:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat, de sajnos már nem aktuális, május végén el kellett altatni a kutyusomat :'( Az orvos szerint teljesen leépült már :-(
2014. júl. 30. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!