Van egy yorkie kiskutyám aki 10 hetesen kb.1,3 kiló. De nem is nagyon mozgott, mostmár viszont igen. Ez normális vagy kevesebbnek kellene lennie?
Kedves Mony,a törzskönyv KELL.Akinek nem kell törzskönyves kutya,annak ott a fajtamentés vagy a menhely.A törzskönyv a kutya irata.Az jár...És nem azért kell törzskönyves kutya,hogy kiállításokra cipelje az ember,hanem mert azaz első lépcső afelé,hogy egyrészt a pénzéért valóban azt kapja az ember,amit akar,másrészt,hogy a szülők és a felmenők mentesek minden fajtára jellemző betegségtől...(Ezt a szűrési papírok igazolják,de törzskönyv nélkül ilyen papírja se lesz senkinek.)
Na meg persze,hogy ne támogassuk egy fajta tönkretételét,mint akitől is a kérdező vásárolt.
Többszöri alom,sok kiskutya,mindenféle szabályok betartása nélkül.Na meg a cél nem a fajta nemesítése,hanem a pénz....undorító az ilyen és nem ezeket kellene támogatni!!
Kedves előző! Ha annyira kell a törzskönyv,akkor 10 tenyésztőből 8 miért ad el időnként olyan almot,amit nem törzskönyveztet? Ezt magyarázd el Nekem kérlek!
Én kb. 2 évig vártam,mire lett kutyusom,ez az idő alatt folyamatosan olvastam a fajtáról és érdeklődtem tenyésztőknél árakról (törzskönyvel és anélkül) És elmondanám,hogy nagyon sokan eladják úgy a kicsiket és nem szaporítókról,hivatalos tenyésztőkről beszélek.
Ti összekeveritek a szezont a fazonnal.TENYÉSZTŐ nem csinál az általatok felsorolt dolgokból semmit.TENYÉSZTŐT kell keresni,nem szaporítót,vagy kennelnévvel ellátott szaporítót...mert azokból is van már bőven.Nem a törzskönyv a drága,hanem a benne rejlő munka,amire a TENYÉSZTŐ büszke,és esze ágába sincs törzskönyv nélkül adni.
És a törzskönyv 5500 ft,nem azon múlik,hogy kiváltja-e,hanem azon,hogy tenyésztő-e az illető vvagy csak egy profitleső szaporító.
A tenyésztő célja a fajta nemesítése...az általatok említettekből egyik sem a nemesítésért csinálja,hanem a pénzért.Azok csak szimplán gyarapítják az állományt,teljesen mindegy nekik milyen kutya lesz az adott párosításból.Lesz rá vevő,jön a zsé...
Kicsit utána kellene menni a dolgoknak,hogy mi a különbség és addig keresni,amíg normális tenyésztőbe botlik az ember.
Én 3! éve keresgetek,fél éve komolyabban,mire megtaláltam azt a tenyésztőt,aki közölte,hogy a kutyái NEM AKÁRKINEK ÉS NEM MINDENÁRON eladók.Hiába,hogy ő százezreket öl bele,ha nem megfelelő a potenciális felvevőpiac,akkor nem adja el senkinek.Ezt hívjuk lelkiismeretes tenyésztőnek és nem törzskönyves szaporítónak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!