A kutyám furcsán köhög! Mitől lehet? Csak félrenyelt?
Figyelt kérdés
Az utóbbi félévben többször megesett, (talán 2x 3x) hogy a kutyusom hirtelen elkezdett folyamatosan zihálni.. Olyan volt mintha bokákolni, hányni készült volna, de nem volt annyira erős hangja. Gyorsan vette a levegőt és köhögésszerűen jött ki belőle, és ez ismétlődött gyors tempóban. Az egyik esetnél épp vakondot ásott, csupa sár volt a szája és az orra is, és talán félrenyelhetett.. Egyik ismerősöm kutyusa ugyanezt csinálta múltkor, de ő nem foglalkozott vele. Engem viszont kezdd aggasztani.. Elkezdtem félni a szívelégtelenségtől, de más tünete nincsen rá és szerintem fél év alatt azért valószínű ez is súlyosabb lenne. Elvigyem emiatt orvoshoz vagy felesleges?2014. ápr. 28. 15:56
1/6 anonim válasza:
csak füvet evett és vissza köhögi de engedd neki mert van a fűben vitamin ami kell neki :) ne aggódj amikor a földet túrta lehet hogy belement az orrába a föld és ezért kezdett úgy köhögni nekem is szokta ezt csinálni csak megmosod az orrát és kész :)
2/6 anonim válasza:
Mekkora kutyus? Ha kistestű, légcső összeesése (vagy mi a magyar neve...) lehet, ez kicsi kutyáknál gyakori. Ez születési rendellenesség, amitől időnként krákog a kutyus.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tacsi keverék. Nem annyira hangos, mint ez a yorki, és nem annyira erős a köhögése.. Az enyémnél szinte csak azt lehet hallani ahogy a levegőt ki-be fújja, de azt folyamatosan. Mintha tüsszentenie kéne állandóan, ahhoz venne levegőt és utána kijönne.. Nem tudtam felvenni amit csinál, mert szerencsére nem olyan gyakori ez az eset (ma volt meg ezelőtt pár hónappal).. Csak megijedtem és nem tudom ez normális-e, vagy jobb ha látja egy orvos is..
2014. ápr. 28. 22:03
4/6 A kérdező kommentje:
Sikerült lencsevégre kapni a jelenetet. Sajnos ma megint elkezdte (megint vakondásás közben!) https://www.youtube.com/watch?v=pcDgvgxovnk
2014. máj. 1. 10:20
5/6 anonim válasza:
a vidit megnézve csak föld ment az orrába ne engedd neki hogy turja a vakondföldet
6/6 anonim válasza:
Hali! Az enyémmel is ez volt azt mondta a doki h allergiás valamire, váltsunk tápot. Be is jött már vagy 3 éve nem volt ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!