Melyek azok a kutyák, melyekből kevesebb eséllyel támadják meg más kisállatokat?
Az agár az a fajta, amely ösztönösen megindul a gyorsan mozgó állatok után, és nagyon nehéz őket behívni. A macskára is tuti megindul. A teknősre nem hiszem, mert lassú. Persze minden kutyát lehet nevelni, de ennek is vannak határai, illetve, ha olyasmit akarsz, ami a fajta tenyésztett ösztöneivel, munkájával szöges ellentétben áll, akkor sokkal nehezebb (és sosem lesz 100%-os).
Azok a kutyák, amelyek nem vadászatra lettek tenyésztve, sokkal kevesebb erőfeszítés árán tudnak együtt élni a zsákmányállatokkal. Tehát ezek között a fajtacsoportok között nézelődj elsősorban:
FCI 1. - itt a terelés némi problémát okozhat, de én pl sok mudit ismerek, aki békében együtt él különböző kisállatokkal
FCI 2. - itt vannak kártevőirtó fajták, azokat nem ajánlom
FCI 9.
Ha csak tekik vannak, tehát macska, patkány, nyuszi nincs, akkor szerintem az agár vállalható, bár elengedős túrákra ne nagyon akarj menni, viszont biztosítanod kell egy zárt területet, ahol rendszeresen tudod futtatni.
A jól nevelt kutyák.Nincs olyan fajta,hogy alapból jól nevelt.
Ha van hozzá kompetenciád,akkor az agár is megfelelő.Ha nincs,akkor egy öleb is rátámadhat a macskára.A teknősöket szerintem unalomból rágicsálhatja egy kutya,ha nem unatkozik,akkor nincs gond.
Ismerek whippet tenyésztőt, akinek a kutyái macskákkal élnek együtt. Nevelés kérdése.
A zsákmányösztönt mindig az állat mozgása váltja ki a kutyából, a teknősé kizárt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!