Milyen kutya a Golden Retriever, családbarát? , mennyire tanitható? , mi a legfontosabb dolog amit tudni kell róla? (vagy dolgok)? , szőrzet ápolása? , mennyit eszik?
Goldink van (többek közt), 9 éves, szuka. Kölyöknek hebrencs, mint mindegyik kiskutya. Nagyon könnyen tanítható, okos kutya. A miénket, kb 2 éves korától nem érdeklik a kutyák, csak a másik kutyánkkal hajlandó 'szóba állni'. Minden goldi gazditól ezt hallottam eddig. Azt gondolja, hogy összes ember azért van, hogy őt simogassa. Nagy mérete ellenére abszolút benti kutyaként érzi jól magát, a kertbe csak napozni jár. Heti kétszer fésülöm, kifejezetten szereti, kicsi kora óta szoktatva van hozzá. A füle problémás lehet ha nincs rendszeresen kb hetente pucolva. A vizet imádja, apportozni is szeret. Havi kb 8 kiló jó minőségű kutyatápot eszik egy felnőtt kutya.
Ha valami kimaradt, vagy kérdeznél még, írj privit nyugodtan :)
Szia! :) Nekem van egy 1 éves Goldenem.
A Golden Retriever alapból nagyon barátságos és gyermekszerető kutyus, ebből adódóan családbarát. Könnyen tanítható, mint a legtöbb kutya, tudásra éhezik, és imád a gazdival dolgozni (legalábbis én ezt tapasztaltam). Fontos tudni róla, hogy sokat kell vele játszani, nagy a mozgásigénye, szóval a napi 1-3 óra foglalkozás (szerintem) alap dolog nála, különben megeshet, hogy unatkozni fog. A szőrzet ápolása szerintem nem bonyolult dolog, én naponta fésülöm, és ritkábban fürdetem, legutóbb ősszel volt része benne, de most tavasszal és nyáron is beiktatunk 1-1 pancsit. Az enyém a mostani tápjából 30-40 dkg-t eszik naponta, az orvos szerint (jó értelemben) jó húsban van, tehát fogynia és híznia sem kell, persze ez függ a tápban lévő tápanyagoktól, általában fel van tüntetve a csomagoláson a napi adag, na annál egy nagyon picit kevesebbet kell adni.
Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed, nyugodtan írj privátban! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!