Ugatós kis pokolfajzatot hogy szoktassam rá arra, hogy befogja a szőrös kis száját?
Közepes méretű kan kutyám van, pár hónapja került hozzám, fekete, mint az ördög és elég félelmetes a tekintete :D
És egyre pofátlanabb dolgai vannak, nyilván kezd oldódni és bátorodni.
Jön egy vendég - ugat.
Meglátja a kutyás szomszédot a lépcsőházban - ugat.
Meglát egy motorost bukósisakban - ugat.
Jön egy futár az ajtónkhoz-ugat.
Azt nem bánom, ha ugat, de ha rászólok, hogy csend legyen, akkor fejezze be...Na ez nem mindig működik.
Nem ugat mindenkire és nem az az agresszív támadó ugatás. De pl. apámhoz jön vendég és ugat, fülsértően és nem hagyja abba, ilyenkor meg tudnám fojtani :D És sajnos a vendégek nagy részét nem tudom bevonni a kutyanevelésbe, arra most nem térnék ki miért :/
Hogyan tudnám megértetni vele, hogy fogja be a száját? Nem babusgatom, nem alszik az ágyamba, ő eszik utoljára, én megyek ki előbb az ajtón, utcán mellettem jön, ha rosszat csinál megfegyelmezem. Többször próbált már elkapni madarakat, de leszidtam olyankor és megértette, nem csinálja...
De ez az ugatás.... Ma reggel meglátott egy pasit kapucniban egy nagy biciklis táskával, megugatta az meg majd szívbajt kapott :D
Én a kutyámat úgy szoktattam rá hogy fogja be a száját hogy:
1.A pizzafutár-hozott neki kaját
2.A vendégeknél-megfogtam,majd egyenként megsimogatták
3.Vad idegennek-had ugasson
4.Személy akit életében nem látott-egy szó: palack :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!