Tk-s szukát ivartalanítanátok?
Csak törzskönyves kutyáim vannak/voltak,vagy mentettek,mindenkit ivartalanítottunk.Sokkal jobb mindenkinek,főleg a kutyának.
Rutin műtét,nem lesz gond.
Attól,hogy törzskönyves egy kutya,még egyáltalán nem biztos,hogy tenyésztésre alkalmas,vagy van olyan jó,hogy tenyészteni kelljen.
5ös vagyok.
Annyi a lényeg, hogy normális orvoshoz vidd és ne pedig ilyen ivartalanítási akció keretében legyen műtve, mert általában ott az orvosok nem igazán figyelnek a kutyákra... tisztelet a kivételnek. Persze, fáj azért nekik, hiszen elég nagy műtétről van szó, de hosszútávon azért megéri. Ha normális orvos csinálja és vigyázol rá, hogy ne piszkálja a varratot, akkor nem szakad fel/ki, nem gennyesedik stb... 10 nap és mehet varratszedésre. Amire érdemes odafigyelni, hogy olyan orvoshoz vidd, akinél alap, hogy a méhet is kiveszi és nem csak elköt, stb, , mert az az igazán jó ivartalanítás.
Ha nem akarsz tenyészteni és/vagy a kutya nem fajtájának minden szempontból kitűnő egyede, akkor érdemes ivartalaníttatni.
Azért nem érdemes azzal hitegetnünk magunkat, hogy teljesen fájdalommentes az egész. Én már láttam néhány frissen ivartalanított szukát, és mindegyiknek egyértelműen fájdalmai voltak. Viszont túlélhető, és rengeteg macerát megspórolsz a műtéttel mindkettőtök számára.
szia!
Igen. A húgom is elvitte a szukáját (tacskó, de ő keverék). Nála komplikációk léptek fel, begyulladt a seb. Visszamentek, kapott rá antibiotikumot, és rendbe jött. Csak figyelni kell utána a kutyát, nem-e lázasodik be.
Amúgy nem egy nagy dolog, a kutyusa pár nap múlva már szaladgált :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!