Miért morog a kiskutyám másokra? Bővebben lent
Azért morog, mert bizalmatlan másokkal és nem szeretné, ha simogatnák. Én a kutyám ezen viselkedését nem tiltom különösebben, mert én sem szeretném, ha bárki más simogatná a családtagokon kívül. Neked kell eldöntened, hogy milyennek szeretnéd nevelni és tiltani, vagy nem tiltani.
Viszont lehet nem ártana egy szakemberrel is megnézetni, mert könnyen lehet, hogy félelemből morog és azt esetleg máshogy kell kezelni.
Megbántottnak érzed magad a kisfiús válaszért, pedig nem volt semmi bántó szándék benne. Félre is értetted.
Nem úgy értette a válaszoló, hogy Kisfiú nevet adtál neki Morzsi, Bundás stb. helyett.
Az, hogy nem kannak, hanem kisfiúnak mondod a nevét, egy szemléletbeli hibára utal, amely főleg a gyerek gazdik sajátja, de gyakorta felnőtteké is.
Hajlamosak vagyunk az állatokat emberi tulajdonságokkal felruházni, de az ő világuk más.
Elsőben írtam: nem akarja, hogy idegenek simogassák. Ez az oka. A kutyák farkasőseikhez hasonlóan falkában élnek. Akkor is, ha annak a falkának az az egyetlen (s nem ő!!!!) kutya tagja, a többi ember. A falkában pedig szigorú hierarchia van. Morgásával jelzi, hogy ő felette áll a közeledőnek, annak coki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!