Vihetek repülővel, Ibizára kutyát?
A kérdésem a fent leírt!
Melyik légi társasággal vihetem? Kibírják e a 12 órás utat?
Sajnos átszállással kell mennünk. Nyári szezonra kaptunk kint a párommal munkát és nem is szeretnénk haza jönni, ezért szeretnénk vinni a kutyákat is.
Az útlevél már készül, az állatorvos azt mondta, hogy lehet őket vinni, írt fel nekik gyógyszert (nyugatot/altatót), hogy jobban viseljék az utazást.
Valaki vitt már repülőn kis kutyát?
Szia! Igen vihetsz, de ennek a feltételei légitársaságonként eltérőek, ezért Tőlük kell érdeklődni. Utastérben pl. nem lehet (ha jól tudom) 8 kg fölött szállítani állatot, így ha nagyobb, akkor megy a csomagtérben.
Arra fel kell készülni, hogy ez igen nagy trauma az állatnak.
Ismerőseink Amerikából jöttek kutyával, de vissza már nem tudták vinni, mert annyira megviselte a kutyát, hogy a hazautat már nem ajánlotta nekik az állatorvos így itt marad Magyarországon. De gondolom a kutyáknál is úgy van, mint az embereknél. Van aki jobban bírja van aki kevésbé.
Azért érdemes az utazás előtt minimum 1 héttel elkezdeni hozzászoktatni a szállító dobozhoz. Valamint utazás alatt legyen benne a kedvenc játéka, vagy pokróca. És igen, a nyugtató sem árt.
Ja! Még annyi, hogy fapadoson nem szállítható állat. Vagyis régebben így volt.
1-es voltam
Fapadossal nem viheted, minden más társaság vállal élőállat szállítást. Az útlevél 5 perc alatt készül el. Nyugtatót nem kaphat a kutya a repülőre, mert a nyomáskülönbség miatt szervi problémákat okozhat. Jól be kell kajáltatni előtte és akkor végig alszik. Ha átszállással mentek, ki szokták venni megsétáltatni.
Egyik kutyám 26 órás út után ért oda a gazdihoz, teljesen tisztán, boldogan ugrott a nyakába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!