Francia Bulldog SOS?
Azzal,hogy nem kértél törzskönyvet,gyakorlatilag elveszítetted azt a jogodat,hogy a tenyésztő valamilyen módon kárpótoljon örökletes betegség esetén.
Gondolod,hogy meg fogja mondani,ha más tőle származó kutyának is hasonló baja van?Ugyan már!
Általában az ilyenek azzal jönnek,hogy törzskönyv nélkül mondjuk 20 ezer ft a kutya,törzskönyvvel 70 ezer.Nagyon jól tudják,hogy a vevő nem fogja kérni a törzskönyvet ilyen feltételekkel,ami egyébként 5500 ft.
Bulldogoknál is gyakori a gerinc betegség, porc kopás, ilyenek. Lehet hogy hátsó gerincnél becsípődött egy ideg, és ezért emeli a lábát. Vagy lehet szalag szakadás (nekünk pl most lehet h az van, hétfőn derül ki hogy műteni kell e v sem, de ő elesett egy gödörben és repült 3 métert). De a szalag szakadás az csak ütésre, elesésre szakad el.
Mindenképp vidd el orvoshoz hogy nézzék meg, adjanak valami fájdalom csillapítót. De mond, hogy nézzék meg a gerinc részét is. Az orvosok tudják hogy hol kell megnyomni a kutyákat, hogy kiderüljön hol fáj nekik, mi nem tudjuk.
Az én kutyám is sántított, nyomogattam a lábát de semmit, aztán elvittem orvoshoz, a doki a térdénél megnyomott egy pontot , a kutyám akkorát kiabált fájdalmában..... Mindenképp doki, nehogy súlyosbodjon a dolog :( Reméljük, hogy semmi komoly!!!!!
Ajánlom a kérdezőnek,hogy még most kössön állatorvosi költségekre biztosítást.Ez olyan 2400 ft/hónap,a ház biztosítása is benne van.
200 ezer forintig minden állatorvosi költséget fedez a biztosító.Jó felkészülni,főleg egy ilyen problémás fajtánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!