Melyik a számomra legmegfelelőbb fajta kutya?
Nagy testű, erős kutyát szeretnék de teljességgel megbízhatót akivel tudok sétálni(haverommal is szeretnék kutyát sétáltatni neki huskyja van szeretném ha a 2 kutya jól megtűrné egymást) stb... és van 2 másik keverék kutyám őket se bántsa. Elég sok időm van tudok vele sokat foglalkozni 16 éves vagyok.
Az Amerikai staffordshire terrieren gondolkoztam de nem tudom elég(nem is tudom hogy mondjam magabiztos, domináns) vagyok ehhez a kutyához. Nézegettem még a Tibeti masztiffot a német juhászt a rottweilert is.
Milyen fajta kutya lenne a legalkalmasabb?
Egy gyors kérdés
ha ivartalanítom a kutyát az mennyit változtat a jellemén?
Tök jó, hogy van ennyi önismereted, és nem azonnal azt mondod, hogy ide nekem egy staffi. Voltunk nemrég egy településen, húsvéton, hát minden második kihozott kutya staffi volt, van amelyik szájkosarasan, van amelyik meg csak húzott, mint a veszett fene.
Én a helyedben valami óráskutyát tartanék, persze csak ha megengedhetitek magatoknak, és valami lightosabbat, pl. leonbergi, akár egy berni pásztort is bevállalhatsz (de ide is kell a határozottság). Ha a staffihoz nem érzed magad elégnek, akkor se a tibeti masztiffot, se rotit nem ajánlanám, német juhászt meg csak akkor, ha viszed kutyasuliba és előtte sokat szocializálni.
Nekünk egy 2 éves újfundlandink van,én imádom:)
Nagyon tanulékony,fésülni én 2-3 naponta szoktam,és gyönyörű kutyák:)
Sétálni nagyon jól lehet vele,és az egyik legbarátságosabb (család) kutya:)
Hát persze! :) Amúgy hány évesek és milyen fajta mixek?
Azért is szoktuk itt mondogatni hogy kiskutyát már "kész" kutya mellé vegyen az ember, mert a kicsi bizony eltanulhat dolgokat a nagyoktól. Ha megtanítod a nagyokat pl pórázon sétálni, vagy trükkökre (ül, fekszik, pacsi, stb stb) akkor a kicsi eltanulhatja ezt tőle, mert ösztönösen elkezdené utánozni az idősebbet. Pl látja hogy megdicséret jutalomfalattal a nagyot amiért szépen láb mellett sétál, akkor a kicsi is elkezd ezen agyalni és azt fogja csinálni amit a nagy a jutifalatért.
De a rosszat is eltanulhatja a nagyoktól (pl szökés, felugrálás, macska-kergetés, stb), arról viszont nehéz lesz így lenevelni ha a többit se tudod/tudjátok kordában tartani, mert "elhúzzák" a kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!