Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy nevekjek rottweilert?

Hogy nevekjek rottweilert?

Figyelt kérdés
Szóval rotit akarok, és azt szeretném ha megkérdezni, hogy hogyan kell nevelni egy ilyen kutyát? ;)

2014. ápr. 17. 20:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz, nem válaszolsz..

Hány éves vagy?

2014. ápr. 17. 20:46
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Tetszik... nekem is tetszik, de nem tudnám megnevelni, így nem tartok. Első kutyád lenne?
2014. ápr. 17. 20:51
 13/17 anonim ***** válasza:
65%
Egy Rotinak nagyon határozott és tapasztalt gazda kell. Hány éves vagy? Hány kutyád volt ezelőtt? Fontos a tapasztalat, különben óriási gondok lehetnek.
2014. ápr. 17. 20:54
 14/17 anonim ***** válasza:
Amúgy ha szeretnél, akkor várj még egy kicsit, vegyél rotis könyveket, mint pl. Rottweiler gazdiképző kisokos, és még sorolhatnám.... Ezekből is lehet valamennyit tanulni.Nincs rotis ismerősöd? Mert ha van megnézheted a rotiját, lehet meglátnád hogy a roti nem kis feladat. :)
2014. ápr. 17. 21:13
 15/17 Imola Ágnes ***** válasza:

Először is: roti nem való első kutyának. Nagyon okos, és ezzel nagyon sok gondod adódhat. Megérzi, hogy hol lankad a figyelmed, hogy hol van lehetősége nem betartani a szabályokat, és ki fogja ezt használni. Nem elég kölyökkorban megnevelni, folyamatosan kordában kell tartani. Akaratosak, erősek, határozottak, akik csak igazi vezetőt fogad el maga mellé. Ha nem tudod uralni, rémálom lesz vele az élet. Saját feje után kezd el cselekedni, támadni, őrizni, és rendet tartani, ami neked nagyon kellemetlen lesz. Ha csak egyszer is tudatosul benne, hogy mekkora ereje van, átveszi a hatalmat.

Tapasztalt kézben viszont igazi társ tud lenni, ha jó vezetőt kap az életét is feláldozza érte, imádja a gazdájkát és a családot. Egygazdás kutya, tehát egy vezetőt fogad majd el, a család többi tagjával is kedves, odaadó, de a falkavezérnek kell megszabnia a határokat. Határozottnak kell lenni vele, de ugyanakkor nagyon érzékeny lelkületű, a fizikai fenyítésre nagyon rosszul reagál. Én azt ajánlom, hogy első körben vegyél egy egyszerűbb kutyát, akár egy menhelyi öreget is, akinek megszépíted az utolsú éveit, és alapvető kiképzési ismereteket is szerezhetsz vele. Vagy légy ideiglenes befogadó, így lesz amin tanulnod, és meglátod, 2-3 kutya után átlátod majd a helyzetet. Nem mindegy milyen kapcsolatod lesz egy nagyon erős kutyával a következő 10-14 évben. Szerintem előtte áldozz rá egy kis időt, hogy felkészülj a nevelésére, hidd el, nem fogod megbánni.

2014. ápr. 18. 08:56
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem első kutyám ezelőtt volt 3, szóval tapasztalt vagyok.
2014. ápr. 18. 14:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Aha tapasztalat… akkor miért a Wikipédiát használod fajta megismerésre? :D Nekem is tetszik a Dobi még sincsen mert nem bírnék vele. De a tenyésztő majd ezeket elmondja a tápot meg ilyenek. Vedd fel vele a kapcsolatot
2014. ápr. 18. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!