Ezt találtam a fül/farokvágásról, most akkor hogy van ez?
Böngészgettem a neten, és ezt találtam a fül és farok vágásról:
Ebben az van, hogy fajtatiszta, törzskönyves kutyáknál, ahol a fajtastandard engedi vagy előírja a fül/farokvágást, azoknál engedélyezett a műtét. Eddig viszont úgy tudtam, hogy törvény tiltja. Most akkor hogy van ez?
Én sem igazán értem hogy van ez. Szerintem inkább a csonttá soványodott kutyákkal kellene, hogy foglalkozzanak, meg a megkínzottakkal, rosszul tartottakkal... Na de itt mindig a normális kutyatartókat, meg embereket cseszegetik, szóval... :/
Én nem vagyok fülvágás párti, de az, hogy ez állatkínzás lenne, nagy baromság (persze ha valaki otthon végzi altatás nélkül, az már igen). Az állatkínzás nem itt kezdődik.
Mikori ez a dokumentum?
Egyébként el tudom képzelni, hogy tenyésztői nyomás hatására adták ki ezt az ajánlást, hiszen aki akarta, az eddig is megoldotta, hogy vágva legyen a kutya füle, farka.
Megnyugtatok mindenkit,hogy a csonttá soványodott kutyákkal IS foglalkoznak az állatvédők.
A csonkítók mindig tudnak tanácsot adni,hogy mivel kéne foglalkozniuk az állatvédőknek.Kíváncsi lennék,ők hány csonttá fogyott kutyát mentettek meg.
Én sem tudom, hogy mikori, kerestem hozzá dátumot, de nem találtam semmit, viszont a dokumentumban az van, hogy 1998. évi, így könnyen lehet, hogy ez még a régi jogszabály.
Én sem vagyok fülvágás mellett, de ellene sem, az amstaffomnak sincs vágva a füle (bár ebből adódóan egészségügyi problémája már volt...), de szerintem vannak olyan fajták ahol a fül/farokvágással lehet igazán jól megőrizni a fajtajelleget.
Na, megtaláltam. Ez egy régi dokumentum, már 2010-ben is belinkelte valaki ide: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1283247-most-..
Mivel a tiltást 2012-ben vezették be, ma már nem érvényes a törvényi szabályozás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!