Ki lehet elore valtani a kennelnevet, ha meg nincs nalam szuka kutyus, akivel tenyeszteni tervezek?
Szerintem inkább várj ezzel, mire egyáltalán odáig juttok, hogy tenyészteni lehessen, az kb 1,5 év.
Lehet, hogy nem is lesz egy a fajtastandardnak minden szempontból tökéletes példány (hiába jók a szülők), valamint meg kell csináltatni az egészségügyi szűréseket is. Azoknak sem lehet holnap nekivágni. Ne siess ezzel, még látni sem láttad a kölyköt,de már kennelt alapítanál.
Koszonom a válaszokat :) a tenyészszemlével nem számolok, mivel nálunk (Szlovákiában élek) nincs ilyen, vagy vannak a kutyának a fajtájában jó eredményei munka (vadászat a mi esetunkben), vagy pedig meg van milyen kiállításokra kell elmenni min. 3x. De mivel gondolom a kennelnév kiváltás mindenhol ugyanúgy megy, hisz ez az FCI alatt megy végbe, ha leakarom védetni a nevet, így ugy gondoltam itt rákérdek. A kiskutyát láttam már, és mindennap fogom, mert a városban van a tenyésztő ahol tanulok. :)
Nekem elsősorban vadászatra kell egy munkavonalú kutya, tehát nem is épp a kiállítási kutyákra megírt standard lesz jellemző rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!